Programe de licenta in domeniul IT

0 Shares
0
0
0

Programe de licenta in domeniul IT

Aveti nevoie de crearea unui site web sau a unui magazin online? Detineti deja un site si doriti sa obtineti gazduire web sau vreti sa-l promovati?

IT Exclusiv ofera raspunsuri la toate aceste intrebari. Tot ce trebuie sa faceti este sa cereti o oferta pe www.itexclusiv.ro si specialistii de la IT Exclusiv va vor oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

In 1994, putin peste 20000 de diplome de licenta au fost acordate de la universitatile din Statele Unite in domeniul Calculatoare si stiinte informatice. In 2004, acest numar crescuse la 60000 conform Career Voyges.

Programele de licenta si specializari din domeniul IT pot fi impartite in trei categorii generale: stiintele informatiei, informatica si inginerie informatica. Trebuie remarcat, totusi, faptul ca fiecare dintre aceste specializari se suprapun unele cu altele in mod semnificativ, unele cursuri majore purtand denumirea de informatica la unele scoli si inginerie informatica la altele.

Domeniul stiintelor informatiei, numit, in mod alternativ, tehnologia informatiei, este una dintre cele mai largi si mai cuprinzatoare specializari IT. Specializarea stiintelor informatiei incepe cu studiul principalelor limbaje de programare si a celor mai importanti algoritmi matematici, care fac posibila existenta componentelor hardware si software.

Apoi, se invata despre sistemele de operare, bazele de date, retele si securitate. Odata cu intelegerea modului in care functioneaza aceste sisteme de baza, se invata cum sa se analizeze nevoile unei organizatii sau afaceri pentru a proiecta cel mai bun si cel mai sigur sistem informatic.

Printre cursurile specializarii Stiintele informatiei se pot numara: limbaje de programare (C++ este unul dintre cele mai populare), retelistica, sisteme informatice si arhitectura, componente hardware, dezvoltare software, analiza sistemelor, baze de date, proiectarea sistemului de informatii, sisteme de informatii pentru afaceri etc.

In timp ce stiintele informatiei acopera intregul proces de proiectare a sistemelor informatice, informatica se axeaza mai mult pe rezolvarea problemelor (in matematica, fizica, inginerie, afaceri etc.) cu sisteme informatice si programe software.

Specializarea Informatica va avea mai multe cursuri de programare decat cea a stiintelor informatiei. Studentii unei astfel de specializari vor avea mai multe cursuri de matematica si analiza statistica.

Totodata, acestia pot studia interactiunea om – calculator si domeniile emergente, cum ar fi inteligenta artificiala sau robotica. Cursurile de informatica includ: algortimi si programare, stiinta si tehnologia electronicii, analiza matematica, analiza statistica si numerica, proiectare de sisteme, inginerie software, inteligenta articificiala, proiectare asistata de calculator s.a.m.d.

Ingineria informatica este o specializare majora cu destul de multa focalizare. Pentru studentii care doresc sa urmeze o cariera in domeniul IT, cele mai bune ramuri sunt ingineria electrica si ingineria calculatoarelor. Aceasta din urma este ideala, deoarece imbina cursurile de baza ale ingineriei electrice cu informatica.

Studentii unei astfel de specializari invata cum functioneaza circuitele, cum sa realizeze computere simple de la zero, cum sa programeze hardware si software de la zero si cum sa asambleze aceste masini in retele mai mari si sisteme informatice.

Printre cursurile acestei specializari se numara: analiza matematica, fizica, circuite microelectronice, algoritimi si programare, logica si statistica, inginerie software, inteligenta artificiala, stiintele informatiei etc.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.