Unde se folosesc paletii din plastic?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta in momentul in care iti desfasori activitatea intr-o banca, sau cand lucrezi la un birou, nu ai ocazia sa intalnesti paleti din lemn, paleti din plastic sau orice alt tip de paleti.

In momentul in care insa, iti desfasori activitatea si lucrezi in fiecare zi 8 ore sau chiar mai mult, in cadrul unui depozit de exemplu, atunci cu siguranta vei stii exact pentru ce ai nevoie de un palet, la ce foloseste acesta, si de cate tipuri poate el sa fie.

In cazul in care lucrezi intr-un centru logistic de exemplu, cum ar fi un depozit Rewe, sau un depozit Kaufland, ori un orice alt depozit de acest gen, cu siguranta vei observa faptul ca toata marfa, atat cea care este receptionata, cat si ca care urmeaza sa fie distribuita, este situata pe unul sau mai multi paleti.

Ei bine, toti acesti paleti sunt realizati din lemn, datorita faptului ca peste ei este asezata foarte multa marfa, iar greutatea marfii in mod evident este una mare, asa ca in cazul in care s-ar opta pentru un palet din plastic de exemplu, acesta ar putea chiar sa se rupa.

Si daca tot am adus in discutie acesti paleti din plastic, ar cam trebui mentionat faptul ca acestia sunt realizati dintr-un plastic dur si ultrarezistent, care este destul de simplu de usor si de curatat.

Acesti paleti din plastic reprezinta solutia ideala pentru a depozita sau pentru a transporta marfa in conditii riguroase de igiena, asa ca indiferent ca discutam despre produsele farmaceutice, despre produsele alimentare sau despre orice alt tip de produse, acestea pot sa fie depozitate sau transportate pe paletii din plastic.

De cele mai multe ori, paletii din plastic utilizati au exact aceleasi dimensiuni precum paletii din lemn, si anume 1200 mm x 800 mm, sau 1200 mm x 100 mm.

In situatia in care antreprenorii o cer, acesti paleti din plastic pot sa fie realizati si la alte dimensiuni atipice, mai ales daca se face o comanda pentru un camion plin cu paleti de o asemenea dimensiune.

In ciuda faptului ca acesti paleti sunt realizati totusi din plastic, ei pot sa suporte o greutate cuprinsa intre 800 kg si 1000 kg in cee ace priveste marfa dinamica, si chiar si 1600 kg, atunci cand discutam despre marfa statica.

Paletii din plastic ofera avantaje foarte mari la transportul lor, fata de paletii obisnuiti din lemn, pentru ca sunt mai usori si se pot stivui in cuib, pec and paletii din lemn au si o greutate mult mai mare, si se pot stivui doar imperecheati.

Deci, tinand cont de acest aspect, putem spune ca pe exact acelasi camion, se pot pune aproximativ inca odata la fel de multi paleti din plastic, decat din lemn.

Inca un mare avantaj pe care il au paletii din plastic, este acela ca ei nu au nevoie sa fie uscati la fel ca si paletii din lemn, si ce este foarte important, ei indeplinesc standardul ISPM 15 din productie, asa ca nu mai este nevoie de un tratament termic al acestora.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.