Casa Pensionarilor sau locuri de munca la Campia Turzii?

0 Shares
0
0
0

Casa Pensionarilor sau locuri de munca la Campia Turzii

Intrebarea din titlu este indreptatita avand in vedere ultimele disensiuni dintre cele doua forte majoritare prezente in Consiliul Local din orasul nostru.

Alianta de Stanga, avand PSD-ul in frunte, cere finantare pentru realizarea unei cladiri de relaxare pentru pensionarii orasului, pe cand alianta de Dreapta, solicita suplimentarea bugetului alocat Parcului Industrial din oras pentru realizarea cat mai urgenta a cat mai multor locuri de munca pentru partea activa a populatiei din Campia Turzii.

Acum ne intrebam, pe buna dreptate, cine este mai aproape de ceea ce noi toti ne dorim?

Este adevarat ca avem foarte multi pensionari in oras, care nu sunt altii decat parintii si bunicii nostri dragi, pentru care am face orice sa le usuram batranetile. Un astfel de proiect, precum cel numit Casa Pensionarilor, va necesita investitii masive de la bugetul local, investitii care vor fi luate de la dezvoltarea infrastructurii si poate, de la dezvoltarea noului Parc Industrial.

Pe de alta parte avem si foarte multi tineri care, fie nu au un loc de munca , fie lucreaza in deplasare la Turda si pe la Cluj, facand naveta in fiecare zi. In plus avem foarte multi tineri care lucreaza in strainatate de multi ani si care s-ar intoarce acasa oricand ar gasi un loc de munca decent in orasul lor.

Aceste doua aspecte trebuie luate in considerare atunci cand societatea civila se decide asupra unui proiect de anvergura celor doua expuse mai sus. Politicul va trebui sa raspunda celor mai multi, care isi vor exprima votul in luna iunie a acestui an.

De fapt aici se da batalia ideologica intre cele doua parti, PSD si aliatii lor, respectiv PNL si aliatii lor. Unii vor cladiri pentru pensionari si renasterea orasului prin cultura, ceilalti vor investitii in infrastructura si dezvoltarea de locuri de munca pentru populatia activa din oras.

Revenind insa la dragii nostri pensionari, ma intreb asa : Oare ce isi doresc cu adevarat mai mult? Isi doresc realizarea unei cladiri mari si reci, in care sa se adune sa povesteasca despre copii si nepotii lor plecati in alte tari pentru un loc de munca?, sau isi doresc ca acei copii si nepoti sa se intoarca acasa, avand unde sa lucreze si sa fie alaturi de ei?

Trebuie ca aceasta intrebare sa si-o puna fiecare dintre cei vizati de aceasta propunere, zic fantasmagorica, a partii stangi a politicii locale. Eu unul daca as fi in locul lor stiu ce as raspunde la aceasta intrebare!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.