De ce sa cresti pui?

0 Shares
0
0
0

De ce sa cresti pui?Cresterea puilor poate fi terapeutica, plina de satisfactii, distractiva, iar pentru incepatori, putin enervanta! Exista o multime de informatii despre pastrarea gainilor si este greu sa le rezolvi pentru a determina ce este bine, ce nu si ce este doar … nebun!

Am adunat in acest articol esentialul a ceea ce trebuie sa stii pentru a creste puii in aer liber si a trai fericirea cu ei.

Odata ce ti-ai pus toate aceste intrebari si ai decis ca nimic nu te poate opri: incepe cautarea gainilor potrivite pentru a creste si a celui mai bun pui de gaina!

Cate gaini ar trebui sa ai?

O gaina depune in medie patru pana la cinci oua pe saptamana. Sunt peste 200 de oua pe an. Depinde de tine sa vezi numarul de oua pe care le doresti in fiecare saptamana. De exemplu, daca doresti 16 oua pe saptamana, 4 gaini vor face.

Acestea fiind spuse, incepand cu doua gaini pare o idee buna pentru incepatorii in cresterea puilor. In plus, unii vor sa creasca gaini in oras si nu au neaparat un spatiu debordant pentru a gazdui un numar nelimitat de gaini.

Unele premise pentru cresterea gainilor in aer liber

  • Spatiu: Cresterea puilor la oras este destul de posibila, dar este esential ca gainile sa aiba suficient spatiu pentru a coabita pasnic. Numarati 2 pana la 4 metri patrati pentru 4 gaini. Daca se aduna, este probabil sa se angajeze in comportamente antisociale, cum ar fi ciocanirea reciproca. Gandeste-te iarna, cand gainile stau adunate.
  • Temperatura: In mod ideal, ar trebui sa fie racoros vara si cald iarna. O circulatie buna a aerului va mentine o temperatura optima pentru gainile tale. Daca crezi ca este prea cald, trebuie sa adaugi gauri de ventilatie suplimentare.
  • Cutii cuiburi: Vei avea nevoie de aproximativ un cuib pentru trei gaini, dar nu strica niciodata sa ai mai mult.
  • Zona de mers pe jos: pe langa un loc de dormit sigur, gainile vor trebui sa aiba acces si la o zona in aer liber. Numara cel putin 1 metru patrat pe gaina in zona incintei;
  • Siguranta: o gainarie puternica iti va pastra gainile in siguranta. Sa stii ca multi pradatori au indrazneala sa se strecoare in gradina ta pentru a incerca sa iti fure gainile! Asadar, fii vigilent.

Gesturi de baza pentru o buna reproducere

  • Apa: O gaina bea aproximativ o cana de apa pe zi. Va lua inghitituri mici frecvent pe tot parcursul zilei. Lipsa apei poate afecta productia de oua. Deci, asigura-te ca au destula.

Retine ca poti pune apa in orice recipient de plastic, dar cel mai practic este sa cumperi un bautor.

  • Hrana: Hranirea gainilor cu mancare sanatoasa le va face fericite si va imbunatati ouarea. Pe de alta parte, o dieta slaba poate duce la tot felul de probleme, inclusiv la scaderea in greutate.
  • Pentru a furniza hrana puilor, vei avea nevoie de un alimentator. Le poti alimenta cu cereale pe care sa le macini cu o moara electrica pentru cereale Micul Fermier.
0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.