Dorin Lojigan: “Voi castiga si acest proces in instanta, daca se va ajunge acolo”

0 Shares
0
0
0

Voi castiga si acest proces in instanta, daca se va ajunge acolo

In decursul zilei de ieri am fost invitat la o conferinta de presa, as spune ca in vremurile bune :), la sediul PNL Campia Turzii. Pe langa placerea de a fi din nou la masa jurnalistilor, dupa o prea lunga absenta, cu pixul si carnetelul de notite in mana, am constatat schimbarea vremurilor de azi la colegii mei de breasla care  acum au aparate sofisticate de pozat si filmat.

S-a schimbat mult lumea presei in ultimii 20 de ani, si in bine si in rau,  dar tehnologia pare ca s-a infiltrat foarte puternic in aceasta meserie. Ei cu “scule” sofisticate si eu cu carnetelul meu si pixul care la un moment dat s-a oprit din scris!! Parca eram un batran dinozaur uitat intr-o epoca in care nu isi mai are locul! Si nu am lipsit decat vreo 15 ani din presa!  Dar sa trecem peste asta si sa spunem ca o fost o adevarata placere sa ii reintalnesc si sa barfim asa tipic “gazetareste”, ca si noi avem pareri sa stiti! 

Conferinta de presa a fost convocata de catre domnul Dorin Lojigan, presedintele PNL Campia-Turzii si fost viceprimar al orasului cu scopul de a-si prezenta pozitia clara asupra demiterii sale si a pozitiei sale viitoare in urma aparitiei a tot felul de informatii pe care si noi le-am publicat pe site.

Atmosfera a fost foarte destinsa, s-au facut si glume, iar domnul Lojigan parea foarte bine dispus si sigur pe el , ca si un om care are ceva “asi in maneca”. S-a discutat mult despre ce s-a facut cat a fost dansul viceprimar, despre ce s-ar fi putut face, despre proiecte existente deja precum si despre proiecte suspendate datorita unor neintelegeri cu primarul municipiului, Radu Hanga.

Cand a venit vorba, adusa de un jurnalist vis a vis de validitatea demiterii sale si numirii noului viceprimar, Dorin Lojigan a specificat ca acum cartile sunt in mana prefectului judetului Cluj, care a fost sesizat de o terta persoana si avand in vedere precedentul din Turda ” domnul prefect nu poate judeca cu doua unitati de masura diferite ceea ce s-a intamplat la Turda si Campia-Turzii”. In cazul in care domnul prefect nu va ataca aceasta decizie in baza legii d-l Lojigan, care este avocat de profesie, va actiona in instanta decizia precizand foarte sigur pe dansul ca : ” voi castiga si acest proces in instanta, daca se va ajunge acolo”.

Interesant este ca domnul Lojigan contesta si hotararea de demitere a sa spunand ca “noul viceprimar si unchiul acestuia au avut interes de a vota demiterea mea”, si intr-adevar , in cazul de la Turda , decizia prefectului a fost aceeasi de a anula ambele decizii, atat cea de demitere, cat si cea de numire in baza aceleasi legi.

Jurnalistul Ovidiu Bucur a pus o intrebare pertinenta  referitoare la momentul in care Dorin Lojigan a fost ales in functia de viceprimar, referitoare la faptul daca acesta s-a votat pe el insusi. Raspunsul a venit prompt : “cand am fost ales eu m-am votat, dar indiferent daca ma votam sau nu deznodamantul era acelasi intrucat am primit 19 voturi din tot atatea posibile”.

A fost o conferinta placuta, simpla si fara “efecte speciale”, atat de vanate de presa. Discutii simple despre lucruri certe si palpabile , despre trecut si viitor, despre realizari si posibile realizari, despre lume si oras, despre partide si politica, si as putea continua mult cu despre…..dar cred ca e suficient pentru moment!

Un proiect interesant asupra caruia domnul Lojigan a insistat, spunand ca este meritul sau exclusiv este atragerea la Campia Turzii a  programului ” Somerii din Campia Turzii spre o alta meserie”. Acest proiect finantat din surse europene, din cate am inteles, doreste reconversia profesionala a somerilor  din oras pentru a putea fi incadrati mai usor in campul muncii! Un proiect foarte bun la care va invit sa ii dati atentia cuvenita si nu veti avea decat de castigat!

Cam asta a fost esenta conferintei, sau mai bine zis … atat am apucat sa notez pana s-a terminat pixul….!!! Nu pot sa inchei acest articol fara sa va zic o gluma rautacioasa spusa de un prieten din oras : Propunem schimbarea numelui mun. Campia Turzii in Tzara Galilor”. 🙂

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.