Fairplay la varful Ligii 1

0 Shares
0
0
0

Fairplay la varful Ligii 1

Astra a câștigat în weekend meciul meciurilor contra Stelei, scor 2-0, și și-a mărit avansul în fruntea clasamentului, având în acest moment șase puncte în fața campioanei en titre, cu trei etape rămase până la finalul sezonului.

Giurgiuvenii au dominat întâlnirea de pe teren propriu, iar la final au fost răsplătți cu trei puncte care miros a titlu.

Ce a frapat după acest meci a fost tonul echilibrat și plin de fairplay pe care l-au avut reprezentanții vocali ai celor două echipe, antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, și directorul sportiv Mihai Stoica, de o parte, și tehnicianul Astrei, Marius Șumudică, de cealaltă parte. După ce s-au războit verbal în ultima perioadă, coborând destul de jos nivelul dialogului, cei trei au făcut o analiză lucidă a situației, fără să încerce să acuze ceva, în cazul Stelei, sau să-și umilească adversarul, în cazul Astrei.

„Trebuie să fim bărbați și să recunoaștem că am jucat slab”, a spus Reghecampf la Dolce Sport. Scurt și la obiect, fără să caute alibiuri ridicole, așa cum se întâmplă în cazul altor confrați de-ai săi.

A urmat apoi Meme Stoica: „Campionatul a fost dominat cap-coadă de Astra, și după acest meci pot să spun că-l câștigă meritat.” Oficialul Stelei a lăsat acasă sticluța cu vitriol și a mers mai departe cu laudele, ținta fiind starul giurgiuvenilor, Denis Alibec, pe care mulți doresc să-l vadă apărând culorile naționalei la Campionatul European din această vară. „Nu pot decât să-l felicit pentru valoarea pe care o demonstrează și pentru saltul imens pe care l-a făcut în acest campionat”, a adăugat Stoica.

Să recunoaștem că nu este ușor să te înclini în fața adversarului când ai inima grea, după un meci în care ți-ai pus toate speranțele adunate pe parcursul întregului sezon. Spre onoarea lui, Șumudică nu s-a dat în specatcol, așa cum îi place s-o facă de obicei pe la conferințele de presă, ci a îndemnat la calm, spunând că echipa lui nu se poate considera deocamdată campioană.

Antrenorul a adus ca argument cele trei meciuri dificile pe care echipa sa le mai are de jucat până la final, cu ASA Târgu Mureș, Dinamo și Pandurii. Sunt partide grele atât pentru jucătorii săi, cât și pentru cei care caută cote pariuri fotbal atractive în încercarea de a-și rotunji veniturile.

Șumudică este convins că echipa lui se află pe un val uriaș, care poate produce un adevărat tsunami în Liga 1 prin câștigarea titlului, însă este conștient că același val te poate înghiți într-o clipă dacă nu ești concentrat până la final.

Urmează trei etape palpitante, în care Astra trebuie să-și păstreze primul loc, în vreme ce Steaua are o dublă misiune: pe de o parte trebuie să-și continue cursa de urmarire a liderului, iar pe de altă parte trebuie să-și păzească bine spatele, întrucât marea sa rivală Dinamo a ajuns la doar două puncte de ea după victoria obținută duminică seara în fața celor din Târgu Mureș, scor 1-0. Să ne pregătim, așadar, de dueluri spectaculoase și incendiare pe acest final de play-off!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.