Grupul Holcim România și Fundația Leaders caută 25 de tineri „Exploratori de Viitor” din Turda, Câmpia Turzii și Teiuș

0 Shares
0
0
0

Grupul Holcim România și Fundația Leaders caută 25 de tineri

22 iunie 2023 – Grupul Holcim România împreună cu Fundația Leaders dau startul programului educațional „Exploratori de Viitor”, destinat antrenării competențelor de leadership și îndrumării în alegerea unei cariere a 25 de liceeni din Turda, Câmpia Turzii și Teiuș.

 Programul „Exploratori de Viitor” este format din două module – primul, cel de leadership, și cel de-al doilea, dedicat orientării în carieră.

Participarea este complet gratuită, iar înscrierile pentru modulul de leadership, care se va derula în lunile iunie – septembrie, se pot face până la data de 25 iunie, ora 23:59. Procesul de selecție presupune completarea unui formular de înscriere online și participarea la un interviu telefonic. Toate detaliile pot fi găsite accesând exploratorideviitor.ro/modul-leadership

„Ne bucurăm să dăm startul înscrierilor pentru o nouă ediție a programului, de data aceasta în Turda, prima comunitate în care Holcim a început să își desfășoare activitatea în România. Așteptăm o nouă generație de tineri <<Exploratori de Viitor>> pentru a-și antrena abilitățile de leadership alături de trainerii implicați în program. Mai mult, liceenii, sub îndrumarea voluntarilor Holcim, vor avea posibilitatea de a dezvolta și implementa, pas cu pas, un proiect sustenabil care deservește comunitatea din care fac parte, a declarat Alina Cristea – Manager CSR și Programe Educaționale, Holcim România.

Modulul de leadership va avea loc în vacanța de vară a elevilor și implică ateliere de autocunoaștere și leadership personal și al echipei, organizate online și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor. La final, absolvenții vor primi certificarea în leadership intitulată “Knowing Yourself” care atestă dezvoltarea a șapte competențe cheie și vor avea acces la comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 35.000 de tineri.

 Modulul doi al programului, cel de carieră, se va desfășura și va primi înscrieri la începutul anului școlar 2023-2024. În cadrul acestuia, reprezentanți ai Fundației Leaders împreună cu specialiști din cadrul Holcim vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și interesele lor. În acest sens, cursanții vor completa chestionare de orientare vocațională și vor participa la training-uri dedicate.

Programul educațional se află la cea de-a 3-a ediție la nivel național și la prima ediție în Turda. În 2023, aproximativ 250 de tineri din cinci județe din România vor fi îndrumați în alegerea carierei, își vor dezvolta competențele de leadership și le vor antrena în cadrul a 12 proiecte pentru comunitate.

Despre Holcim România

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.

Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este un accelerator de experiențe și inspirație: declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este organizația care susține oamenii cu valori și principii și prin programele de leadership, Explore, Experience și Challenge, desăvârșește procesul de formare a liderilor la toate nivelurile.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.