Inca un act de simulare a democratiei de la PSD Campia Turzii

0 Shares
0
0
0

Inca un act de simulare a democratiei de la PSD Campia Turzii

Dragilor, astazi am schimbat designul siteului nostru , pentru a va face voua mai placuta navigarea pe telefoane si tablete. Sper din toata inima sa va placa noul design si mai ales noua sigla a siteului nostru : un dragon inlantuit pe numele orasului nostru. In primul rand dragonul semnifica intelepciune si forta! Cele doua sintagme sper sa ne calauzeasca pasii in dezvoltarea Ghirisului nostru drag!

Dar subiectul articolului meu este cu totul altul. Vreau sa va semnalez o alta tentativa de a simula “democratia”, tipica partidului de la putere, sau ma rog, a coalitiei la putere. Maine vor sa faca o dezbatere libera pe o tema extrem de generoasa : “CULTURA POATE SCHIMBA ORAȘUL ȘI COMUNITATEA”. Adica, vor sa supuna discutiei publice “strategia de dezvoltare a municipiului Câmpia Turzii 2015-2020”.

Problema dorita de dansii sa fie dezbatuta este extrem de importanta pentru noi toti. Ceea ce mi se pare totusi haios este faptul ca se gandesc ce va fi pana in 2020. Eu, in locul lor, as face mai degraba o strategie pe care mi-as permite-o, pana pe la jumatatea lui 2016! 🙂 Poate mai vine Tudor Gheorghe de vreo doua ori in concert cu sala goala!

Bun, acum lasand gluma deoparte, ca se vrea o discutie serioasa, o sa va explic de ce spun ca simuleaza democratia prin aceasta actiune.

Motivul 1 

Ziua si ora desfasurarii asa-zisei dezbateri publice este Vineri, 5 iunie 2015, ora 11.00, la sala mică a Palatului Cultural “Ionel Floașiu”. Deci, mare parte dintre cei interesati de subiect nu vor putea participa, din motive obiective, fiind la serviciu in perioada respectiva! Cu alte cuvinte, din nou se vor “consulta” doar intre dansii si va reiesi ca am fost toti de acord.

Motivul 2

Pentru a putea implementa o strategie pe termen lung in dezvoltarea orasului trebuie chemate la masa absolut toate partidele politice prezente in comunitate. De ce asta ? Haideti sa va explic!

Nu poti tu, ca si partid la putere, recte PSD, gandi de unul singur o strategie de dezvoltare pentru oras, cu care ceilalti nu cad de acord. E ca si cum ai trai singur in oras! Pentru ca acest proiect va tine exact atat cat PSD va fi la putere, adica pana in 2016. Sunt convins de asta! Ulterior,  puterea ajungand in mainile altui partid, acesta nu va da doi bani pe strategia gandita si impusa de PSD, deci vor fi “consultari” degeaba.

Daca se doreste cu adevarat o strategie coerenta si unica de dezvoltare a orasului, atunci trebuie stabilita o strategie de dezvoltare cu care toti factorii politici, si nu numai,  sa fie de acord(adica partidele politice) . Acest lucru se obtine prin negocieri directe intre partide, cu toate la masa, se traseaza directiile de “lupta” si cand se obtine un acord comun, se semneaza un protocol politic intre partide pe proiectul respectiv, care se face public.

Ulterior, indiferent care partid castiga alegerile, toti vor urma un acelasi drum in dezvoltarea orasului nostru. Ceea ce va expun mai sus este DEMOCRATIE adevarata si nu mimarea unei actiuni democratice, asa cum se vrea.

Uite, eu de exemplu nu sunt de acord sa se mai plateasca 400 milioane lui Tudor Gheorghe pentru a ne “culturaliza”, ci prefer ca acei bani sa mearga la minunatele ONG-uri locale care se ocupa cu cresterea si formarea copiilor nostri. Sunt niste oameni absolut minunati, pe care ma mandresc sa ii pot numi prietenii mei. Acesti oameni trebuie ajutati din bugetul alocat pentru cultura, nu sa umplem buzunarele unor “menestreli de partid”.

Sper sa intelegeti ca ceea ce am scris eu aici este parerea mea personala de simplu cetatean al urbei. Daca vreodata lucrurile vor sta cum am expus eu mai sus, cu siguranta vom fi pe drumul cel bun!

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.