Mai multe zile libere in 2015

0 Shares
0
0
0

Mai multe zile libere in 2015

Aho, aho…de Anul Nou avem zile libere… oho! Anul 2015 va avea treisprezece zile libere, fata de cele douasprezece din 2014, iar dintre acestea opt vor fi in timpul saptamanii. Noutatea este data de ziua de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Romane(1859), stabilita prin Legea 171/2014.

Conform calendarului guvernamental, zilele libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale, laice si religioase, sunt: 1 si 2 Ianuarie (joi si vineri), 24 Ianuarie (sambata), 12 si 13 Aprilie (duminica si luni), 1 Mai (vineri), 8 si 9 Iunie (duminica si luni), 15 August (sambata), 30 Noiembrie (luni), 1 Decembrie (marti), 25 si 26 Decembrie (vineri si sambata).

Salariatilor unitatilor sanitare si de alimentatie publica, precum si cei aflati in locuri de munca unde activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, li se va sigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

In topul tarilor europene, realizat de Institutul Eurofound, cu cel mare numar de zile libere se afla Slovacia (14 zile), urmata de Malta (13 zile) si Slovenia, Spania, Austria (12 zile). Romania, Estonia, Irlanda, Norvegia si Danemarca ocupa ultimele pozitii, cu 8 zile libere, tara cu cele mai putine zile libere fiind Olanda (6 zile).

Un articol by Mood~Media~Grup/2014

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.