Petre Pop- candidatul cu sindrom patricid

0 Shares
0
0
0

Petre Pop- candidatul cu sindrom patricid

Poate ca titlul meu nu va fi inteles de prea multa lume, de aceea am decis sa il explic la inceputul acestui articol. Patricid este un termen juridic care inseamna uciderea tatalui.

Eu voi folosi acest termen cu sens figurativ, evident, incercand sa evidentiez cum domnul Pop Petre a inlaturat de-a lungul carierei sale politice pe toti cei care ii stateau in cale pentru a accede la putere, deci cum si-a “omorat” politic pe cei care l-au promovat.

Povestea lui Petre Pop incepe cu multi ani in urma cand eram mai tineri si mai petrecareti, si el avea cheile de la anumite sedii de partide. Nu pot nega ca ne era foarte drag la acea vreme, pentru ca fara el nu puteam petrece si noi sambata seara.

Nimeni nu isi imagina la acea vreme ca tipul prietenos si simpatic, care ne lasa sa petrecem in sediul partidului va deveni personajul malefic si dominator de astazi!

Bun, apoi carierea sa in PSD incepe sa infloreasca. Domnul Marius Bordea, fostul presedinte al partidului acordandu-i multa incredere si sustinere in partid.

Ce nu stia la momentul respectiv, domnul Bordea este ca dupa ce iesea din sedinte, domnul Petre Pop le spunea colegilor de partid ca este un om batran, depasit si ca numai formal este de acord cu el in sedinte! Cam asta este metoda prin care se intampla primul “patricid” politic din cariera lui Petre Pop.

Apoi murdarii si jocuri de culise, care sunt prea injositoare sa fie pomenite aici, au dus la eliminarea domnului Bordea din partid si preluarea puterii de catre Pop Petre. Deci personajul isi atinsese primul scop – preluarea puterii in partid.

Inca din tinereatea sa politica, aflandu-se sub aripa protectoare a lui Marius Bordea, Petre al nostru era promitator din punct de vedere politic. Am inteles ca s-a pus si un ramasag intre domnul Sabau, fostul director CAA si Marius Bordea in cat timp Petre Pop “se va da pe brazda”. Se pare ca domnul Sabau a castigat pariul surprinzator de repede!!! 🙂

Printre persoanele care au fost atinse de Pop Petre in fulminanta sa urcare se numara si Horatiu Bretoiu, care a parasit PSD din cauza lui Petre Pop, ar mai fi Adrian Mischian, domnul Costea, etc…

Cu alte cuvinte Pop Petre, care acum se vrea primar la noi in oras, a eliminat, fara scrupule, pe toti cei care ii stateau in cale. S-a folosit de ei si cand i-a putut dobori a facut-o fara sa ezite.

In anul 2012 s-au facut masuratori electorale, in ceea ce il priveste ca si posibil candidat la Primarie, iar rezultatele au fost catastrofale. Norocul sau insa, a fost constituirea acelei abominatii politice numite USL, care il putea propulsa la putere .

Si astfel Petre Pop folosindu-se de imaginea lui Dorin Lojigan, un tanar politician, la acea vreme cu un electorat bun si curat, si de experienta lui Radu Hanga, fost director al ISCT si fost primar, accede la putere din nou!

In scurt timp isi da seama ca domnul Lojigan, nu raspunde la “comenzi” asa ca decide inlaturarea acestuia prin acea mascarada ILEGALA (dovedita in 3 instante) de demitere a viceprimarului.

Pentru a-l putea inlatura avea nevoie de o noua “victima” si l-a gasit pe Gal Avram, un personaj care viseaza de foarte multi ani sa ajunga primar. Folosind aceste atuuri, il coopteaza in echipa promitandu-i probabil exact ce vroia sa auda!

Si acum, ajungem in prezent, unde domnul Petre Pop se pregateste de urmatorul “patricid”, inlaturarea lui Radu Hanga din postura de candidat al PSD la functia de primar al orasului nostru. Petre Pop pur si simplu nu mai are nevoie de primar, avandu-l acum aliat pe Avram Gal, pe care cu siguranta l-a imbrobodit bine de tot.

Sunt curios daca un astfel de individ cu un astfel de trecut politic prezinta siguranta pentru cetatenii acestui oras? Totul se va vedea la vot pe 5 iunie anul curent.

Sunt curios cat va trece pana ce il va “sacrifica” si pe Gal Avram? Eu zic ca nu foarte mult timp… 🙂

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.