Calculatoare second hand sau calculatoare refurbished?

0 Shares
0
0
0

Calculatoare second hand sau calculatoare refurbished?Exista o multime de persoane care se afla in cautarea unui PC pe care sa il foloseasca acasa in interes personal, asa ca in continuare vom discuta despre ce calculatoare isi pot cumpara persoanele respective.

In primul rand conteaza foarte mult scopul in care urmeaza sa fie folosit acesta, asa ca daca discutam despre persoanele care au o pasiune pentru jocurile pe calculator, si care isi doresc sa joace mereu cele mai noi jocuri, in cazul lor indicate sunt calculatoarele special construite pentru gamming.

Referitor la aceste calculatoare trebuie mentionat faptul ca ele au o placa video foarte performanta, si un procesor foarte performant in comparatie cu restul calculatoarelor care se gasesc pe piata.

Ceilalti utilizatori de calculatoare, isi pot indrepta atentia spre un calculator oarecare insa care sa fie nou, si care cu siguranta va fi suficient de performant pentru a putra fi folosit cativa ani de zile.

Aceste calculatoare noi au insa preturi destul de mari, asa ca utilizatorii care nu isi permit sa cheltuiasca foarte multi bani pentru a-si cumpara un PC nou, pot sa isi indrepte atentia spre un echipament refurbished, sau isi pot indrepta atentia spre calculatoare second hand.

In ceea ce priveste aceste doua tipuri de calculatoare, trebuie mentionat faptul ca intre ele exista cateva asemanari, dar exista si multe deosebiri, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta putin despre cele doua tipuri de PC-uri, astfel incat oamenii sa isi stie alege calculatorul.

In primul rand trebuie precizat faptul ca atat calculatoarele refurbished cat si calculatoarele second hand nu sunt noi, deci au mai fost folosite.

Apoi, un alt detaliu foarte important este acela ca ambele categorii de calculatoare amintite anterior au preturi mult mai mici in comparatie cu calculatoarele noi, insa pot avea performante foarte bune.

Un calculator refurbished este un calculator resigilat, care dupa o perioada in care a fost folosit, a ajuns din nou pe mana producatorilor, unde anumite componente care nu rulau corespunzator erau inlocuite cu altele noi.

Deci, din punt ce vedere al performantelor se poate spune ca un calculator refurbished este teoretic mai performant decat un calculator second hand.

Un amanunt foarte important este acela ca atat calculatoarele refurbished cat si calculatoarele sh vin cu sistemul de operare instalat, asa ca utilizatorii nu mai trebuie sa plateasca suplimentar pentru instalarea Windows-ului.

Plus de asta, ambele categorii de calculatoare au avantajul faptului ca vin cu o perioada de garantie similara cu cea a calculatoarelor noi, asa ca acesta este inca un motiv pentru care utilizatorii isi pot alege un calculator second hand.

Referitor la calculatoarele second hand, este important de mentionat faptul ca daca au aparut pe piata acum 1-2 ani de zile, cu siguranta ele sunt suficient de performante pentru a putea functiona fara probleme inca 3-4 ani de zile.

Asadar, persoanele care se afla in cautarea unui calculator au la dispozitie mai multe variante, insa cel mai indicat ar fi sa isi indrepte atentia fie spre un calculator refurbished, fie spre un PC second hand.

0 Shares
1 comment
  1. Echipamentele refurbished sunt cu siguranta o solutie suficient de noua pe piata din Ro, astfel incat nu toata lumea sa stie de ele. Dar sunt intr-adevar sunt foarte utile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.