Cat de avantajos este sa cumperi o masina electrica

0 Shares
0
0
0

Cat de avantajos este sa cumperi o masina electricaDin dorinta de a proteja natura, dar si pentru a beneficia de un costuri mult mai mici de intretinere si de alimentare, tot mai multi oameni se orienteaza catre masini electrice.

Un avantaj extrem de important oferit de masinile cu alimentare electrica consta in eliminarea poluarii emisa pe teava de esapament intalnita la masinile pe benzina sau motorina. Noxele pe care aceste masini le elimina reprezinta o problema serioasa pentru mediu, mai ales in cazul aglomerarilor urbane, cu un nivel ridicat de poluare.

Un alt avantaj important consta in reincarcarea realizata cu usurinta, chiar si de la o priza simpla, astfel incat aveti nevoie doar de energie electrica pentru a va reincarca masina, fiind mult mai avantajos si mai comod pentru utilizator. Lipsa de combustibil reduce riscul de incendiu sau de explozie in caz de accident, prin lipsa de combustibili inflamabili.

Pentru alimentarea masinii electrice puteti folosi reteaua electrica sau un sistem propriu de producere a energiei electrice prin utilizarea unor panouri solare sau mini turbine eoliene. Gratie tehnologiei moderne, se poate suplimenta energia electrica prin captarea si transformarea energiei solare. In plus, exista masini electrice echipate cu panouri solare pe capota, care permit alimentarea automata pe durata zilei. Masinile de acest tip sunt numite masini solare si sunt deosebit de avantajoase, deoarece elimina necesitatea incarcarii de la o priza.

Motoarele electrice – mult mai eficiente

Spre deosebire de motoarele termice alimentate cu combustibil, cele electrice pot avea o eficienta de aproximativ 90%. Totodata, masinile electrice dispun de mai putine parti in miscare, lucru ce favorizeaza o intretinere mult mai usoara si sunt mai putin costisitoare. Din cauza faptului ca aceste masini au aparut de putin timp pe piata, inca nu exista multe locuri de intretinere si reparatii, spre deosebire de service-urile destinate masinilor cu motoare termice. Cu siguranta, insa, acest lucru se va schimba in viitor, cand vom vedea mult mai multe service-uri adresate masinilor electrice.

Printre alte avantaje ale masinilor moderne se afla silentiozitatea motorului si costurile de intretinere mai mici pe termen lung. Nu sunt de neglijat nici subventiile primite de la stat in cazul achizitionarii unei masini electrice, astfel incat se pot primi cateva zeci de mii de lei daca cumparati masini 100% electrice.

Desi inca numarul masinilor electrice nu este inca pe cat de mare ne-am dori, in fiecare tara din Europa se urmareste inlocuirea masinilor cu motor termic pe combustibil cu celor electrice, acest lucru fiind de dorit si in Romania.

Fie ca vindeti vechea masina sau optati pentru un amanet auto in cazul in care aveti nevoie de bani, nu puteti exclude avantajele oferite de masinile electrice, care sunt prietenoase cu mediul, dar si cu buzunarele noastre. Chiar daca la inceput achizitia unei astfel de masini necesita o investitie mai mare, veti recupera banii pe parcurs, insa veti conduce masini sigure, lipsite de emisii daunatoare pentru mediul inconjurator, care arata foarte bine si va ofera un confort ridicat, exact asa cum va doriti.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.