Ce puteti vizita in Romania?

0 Shares
0
0
0

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din lume datorita peisajelor, asa ca nu este de mirare de ce exista straini care opteaza pentru excursii Romania Oxigen Tour, asa ca in continuare va fi prezentata o lista care cuprinde doar cateva din multimea de locuri minunate din tara noastra care pot fi vizitate.

Delta Dunarii

Delta Dunarii este cea de-a doua cea mai mare delta a Europei, si afla in Romania. Initial, parte a Marii Negre, Delta Dunarii este un loc bun pentru a observa natura.

Acolo sunt multe specii unice de plante si animale din Europa, precum si 23 de ecosisteme diferite, printre care unele dintre cele mai mari zone umede din lume. Vizitatorii pot avea parte de apusurile de soare spectaculoase si pot opta de exemplu pentru o plimbare cu barca pe Dunare.

Cluj Napoca

Cluj-Napoca este considerat a fi capitala neoficiala a regiunii istorice a Transilvaniei. Orasul, care precede colonizarea romana, este unul dintre centrele artistice si culturale ale Romaniei.

Orasul poate primi multi turisti, care au posibilitatea de a vizita Biserica gotica a Sf. Mihail care are cel mai inalt turn de biserica din tara si care a fost construita in secolul al XIV-lea.

Muzeul National de Arta, gazduit intr-un fost palat, are o colectie mare de lucrari realizate de artistii romani si poate fi vizitat deasemenea de catre turisti.

Manastirile pictate

Printre cele mai pitoresti atractii ale Romaniei se numara Manastirile pictate Bucovina din nord-estul tarii. Peretii lor exteriori pictati sunt decorati cu fresce elaborate din secolul al XV-lea si al XVI-lea cu portrete ale sfintilor si profetilor, scene din viata lui Iisus, imagini ale ingerilor si demonilor, rai si iad.

Cele mai bine conservate sunt manastirile din Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Sucevita si Voronet.

Brasov

Situat in centrul Romaniei, Brasovul se mandreste cu tot ceea ce se poate mandri un oras, de la viata moderna si dinamica a orasului pana la farmecul vechi al lumii si peisajul fascinant. Inconjurat de Muntii Carpati, orasul este considerat o statiune montana, cu facilitati de schi si patinaj.

Un punct de atractie al orasului este Biserica Neagra, o catedrala gotica numita pentru ca fumul dintr-un imens incendiu al secolului al XVII-lea a innegrit pietrele. Vizitatorii pot deasemenea, sa faca o plimbare pe strada Rope, care este cea mai ingusta strada din tara.

Castelul Peles

Acest exemplu exceptional de arhitectura neo-renascentista este una dintre atractiile de top din tara. Regele Carol I a construit acest castel la sfarsitul secolului al XIX-lea ca o casa de vara. Astazi, structura fabuloasa serveste drept muzeu, prezentand o colectie de arta, armuri si arme. Explorati cele 160 de camere si gradinile de terasa intr-un tur, alaturi de un ghid prin castel.

Palatul Culturii

Vizitati orasul Iasi pentru a gasi frumoasa cladire neogotica care gazduieste Palatul Culturii din Romania. Cu 298 de camere, de-a lungul celor 390.000 de metri patrati, cladirea gazduieste patru muzee.

Aceste muzee sunt Muzeul de Stiinta si Tehnologie, Muzeul de Etnografie al Moldovei, Muzeul de Arta si Muzeul de Istorie al Moldovei.

Palatul Culturii a fost construit intre 1906 si 1925 pentru a inlocui ruinele vechii Curti Regala a Moldovei datata din 1434. Inainte de mutarea muzeelor, cladirea a servit drept Palatul Administrativ si  si Palat al Justitiei. Cladirea este inscrisa in Registrul national al monumentelor istorice.

Transalpina

Este unul dintre cele mai inalte drumuri din tara, iar localnicii l-au numit Drumul Regelui sau Calea Diavolului.  Drumul calatoreste intre Novaci si Sebes, care trece prin patru judete si va ofera peisaje montane asa cum nu veti mai vedea nicaieri in lume.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like