Destinaţii montane din România pe care să le vizitezi iarna

0 Shares
0
0
0

Lunile de iarnă în zonele de munte din România oferă peisaje uluitoare – dacă știți unde să mergeți. Iată câteva destinaţii montane uimitoare din România pe care vi le recomandăm pentru iarna aceasta.

Braşov

Un oraș medieval, înconjurat de munți și plin de atracții și obiective frumoase, care vă vor ține ocupați pe dumneavoastră și pe cei dragi zile întregi.

Iată câteva atracții pe care nu trebuie să le ratați cât timp sunteți aici: Biserica Neagră – are peste 500 de ani și este cea mai mare biserică gotică din Transilvania; Piața Sfatului – este înconjurată de clădiri medievale uimitoare, fiind locul perfect de unde puteți admira arhitectura orașului; Castelul Bran – este situat foarte aproape de Brașov și este cu siguranță un obiectiv obligatoriu dacă doriți să aflați totul despre legenda lui Dracula; Poiana Brașov – aceasta este una dintre cele mai populare stațiuni de schi din România. Chiar dacă nu vă plac sporturile de iarnă, tot veți aprecia priveliștea și activitățile distractive pe care le puteți găsi acolo.

Iar pentru ca experienţa să fie completă, optaţi pentru o cazare in Brasov cu jacuzzi in camera şi cu o privelişte uimitoare asupra Muntelui Tâmpa.

Sinaia

Nu puteți vizita România în această perioadă a anului fără a vedea vârfurile înzăpezite din Munții Carpați. Cel mai bun loc pentru a admira toată acea frumusețe? Sinaia – numită și Perla Carpaților.

Pe lângă faptul că oferă privelişti spectaculoase și este o stațiune montană, Sinaia găzduiește și câteva atracții populare: Castelul Peleș – o capodoperă a arhitecturii germane neorenascentiste, este cu siguranță unul dintre cele mai fascinante castele din România, care la sfârșitul secolului al XIX-lea, a servit și ca reședință regală de vară; Castelul Pelişor – este mai mic decât Peleș și totuși este uimitor, deoarece a fost construit în stil Art Nouveau. Plimbarea între cele două castele durează doar câteva minute, așa că nu trebuie să ratați niciunul dintre ele.
Telegondola Sinaia atinge cea mai mare altitudine a oricărei telecabine din România – 2050 metri. Vederea asupra stațiunii este absolut spectaculoasă, așa că ar trebui, cu siguranță, să o bifaţi.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

Dacă doriți să-i impresionați pe cei dragi, atunci trebuie să-i duceţi acolo. În inima Munților Făgăraș, veți găsi Hotelul de gheață – un hotel construit în întregime din zăpadă și blocuri de gheață care sunt extrase din lacul glaciar Balea Lac. Veţi dormi pe un pat din gheață și veţi primi și pături termice, în afară de cele din blana de ren.

Fiind deschis pentru o perioadă limitată de timp în fiecare an, este cu siguranță o atracție pe care să o adăugați pe lista dvs. dacă intenționați să vizitați România iarna.

Moieciu de Sus

Acesta este un sat mic lângă Brașov, care poate fi alegerea perfectă pentru dvs. dacă sunteți în căutarea unei destinații în care să vă relaxați pe deplin alături de cei dragi, să vă bucuraţi de o privelişte pitorească și să respirați aer proaspăt și curat. Chiar dacă acest mic sat este ușor accesibil, este totuşi departe de agitația marilor orașe. De aceea a devenit rapid una dintre cele mai populare destinații de evadare – pentru că acolo merg oamenii dacă doresc să-și curățe mintea, să-și odihnească sufletul sau să facă o drumeție.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like