Criteriile dupa care ne alegem masa de bucatarie

0 Shares
0
0
0

Utilitatea, optimizarea spatiului, dar si posibilitatea de a se extinde sau dimensiunea se numara printre criteriile dupa care va puteti alege masa de bucatarie. Specialistii sunt de parere ca spatiul alocat unei persoane pentru a sta la masa este cuprins intre 60 si 65 cm, iar cu cat spatiul alocat este mai aproape de cel maxim, cu atat persoana se va simti mai confortabil la masa.

Asta se intampla deoarece spatiul pe care il alocati unei persoane ii permite acesteia sa manance fara sa isi loveasca coatele de vecinul de langa ea. De asemenea, trebuie sa pastrati o distanta de minim 60 cm intre masa de bucatarie si pereti pentru ca asezatul si ridicatul persoanelor de la masa de bucatarie sa se faca in conditii optime, usor si confortabil.

Spatiul destinat bucatariei poate fi unul generos sau mic, in functie de cum este compartimentat apartamentul sau cum doriti sa arate casa pe care ati decis sa o ridicati. Din pacate, cand spatiul este mic, va trebui sa cautati solutii miraculoase pentru a gasi masa de bucatarie potrivita, dar si o pozitionare optima a mobilei.

In cazul in care aveti un living generos alegeti o masa de 6-8 persoane. Si amenajarea spatiului va fi una mai generoasa care va permite sa jonglati cu mobila. In cazul in care spatiul de care dispuneti pentru bucatarie este unul mic, specialistii va recomanda sa alegeti o masa de bucatarie rotunda, una pliabila sau una extensibila ori o mobila pe colt.

In momentul in care alegeti masa bucatarie trebuie obligatoriu sa va ganditi si la ce scaune veti alege care trebuie neaparat sa se potriveasca cu masa. Se pot achizitiona scaunele in acelasi timp in care va cumparati si masa ori le puteti lua separate, insa ele trebuie sa se potriveasca la culoare si design cu masa bucatarie.

Dimensiunile mesei de bucatarie se aleg in functie de nevoile pe care le aveti. Trebuie sa aveti in vedere trei lucruri esentiale: numarul de persoane care folosesc in mod frecvent masa, dimensiunile bucatariei si latimea mesei. Pentru a alege masa potrivita trebuie sa va gandititi cate persoane stau la masa in mod obisnuit, dupa care mai adaugati doua persoane de “rezerva”.

Cum alegem masa potrivita

Trebuie sa avem in vedere, atunci cand ne alegem masa de bucatarie, de dimensiunile incaperii. Daca aveti un spatiu generos nu trebuie sa va faceti probleme. In alegerea mesei de bucatarie, in cazul in care spatiul de care dispuneti este mic, veti intampina ceva probleme, insa solutii veti gasi intr-un magazin de specialitate.

Important este sa masurati corect bucataria. Alegeti calitatea in detrimental banilor, iar daca nu va permiteti mobilierul dorit, va puteti face si rate direct in magazin fara sa platiti dobanda.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.