De ce se defecteaza turbina masinii?

0 Shares
0
0
0

De ce se defecteaza turbina masinii?Dat fiind faptul ca autoturismul personal reprezinta una dintre necesitatile unei persoane adulte, fiecare adult care detine permis de conducere si care doreste sa isi cumpere un autoturism, trebuie sa tina cont de cateva detalii importante.

In primul rand, este important ca fiecare sa isi cunoasca foarte bine nevoile. Daca ai nevoie de o masina pentru a face naveta la servici, cu siguranta vei cauta o masina diesel care consuma putin.

Daca locuiesti in mediul rural sau intr-o zona cu drumuri care arata foarte rau, sunt pline de gropi, etc., cel mai probabil vei cauta un SUV.

Apoi, conteaza bugetul foarte mult cand vine vorba de cumpararea unui autoturism, iar cu cat acesta este mai mare, cu atat sunt mai mari sansele de a alege o masina mai buna si mai noua.

Cel mai mult insa, conteaza ca persoanele care urmeaza sa isi cumpere o masina, sa se gandeasca la costurile intretinerii. Cu siguranta daca iti cumperi un model de la Opel, si ajungi cu el in service pentru ca s-a defectat turbina, nu vei plati la fel ca si pentru un Mercedes care are aceiasi problema.

De ce am mentionat turbina si nu alte componente? Pentru ca defectarea turbinei este o problema ingrijoratoare pentru proprietarii autoturismelor, dat fiind faptul ca reconditionarea sau inlocuirea turbunei, plus costul manoperei, le scoate in jur de 2000 – 3000 de lei din buzunar, daca nu chiar mai multi bani. Depinde de marca si modelul masinii. Cei care detin un model Ford Focus sau un Opel Astra, vor plati de obicei mai putin decat cei care detin un model Mercedes, Audi sau BMW.

Dar, de ce se defecteaza oare turbina? Ce se poate face pentru remedierea acestei probleme? Se pot gasi solutii pentru a preveni defectarea turbosuflantei?

Ei bine, veti afla in cele ce urmeaza, pentru ca foarte mult depinde totul de sofer. Un sofer responsabil cu siguranta are sanse mai mici sa caute turbosuflante sh decat un sofer care isi neglijeaza masina.

Uleiul masinii

Stiati ca exista soferi care nu tin cont de numarul de kilometri pentru a merge cu masina sa faca schimbul de ulei? Unii dintre acestia conduc chiar si cate 2000 – 3000 – 5000 de kilometri, peste numarul limita la care ar fi trebuit sa faca schimbul.

Ei bine, este deosebit de important ca pentru ca turbosuflanta sa functioneze corect, sa aiba o circulatie de ulei curat constant. Pentru pastrarea turbosuflantei intr-o stare impecabila, este foarte important ca uleiul sa fie schimbat, alaturi de filtrul de ulei, in mod regulat.

Daca de exemplu puneti ulei care necesita schimbarea la 10.000 de kilometri, puteti pe la 9700 – 9800 sa faceti schimbul, chiar si la 10.000, dar nu este recomandat sa parcurgeti 12.000 sau mai multi km.

Obiecte

Stiati ca exista situatii in care turbosuflanta masinii se poate defecta datorita unor pietricele sau a unor particule? Chiar si frunzele care cad pe masina atunci cand va lasati masina sub un copac, pot patrunde in interiorul turbocompresorului, si pot provoca daune.

Este foarte important din acest motiv sa schimbati la timp si filtrul de aer. Atunci cand mergeti cu masina in service pentru a face schimbul de ulei, schimbati si filtrele. In acest fel, puteti preveni defectiuni serioase si costisitoare.

Acestea sunt doar doua cauze ale defectarii turbosuflantei. Chiar si accelerarea puternica atunci cand motorul inca nu este bine incalzit, poate crea probleme pentru turbosuflanta in timp.

Dupa cum spuneam, durata de viata a acestei componente deosebit de importante a masinii, este influentata in mare parte de conducatorul auto. Daca veti fi in sofer responsabil, sunt mari sansele sa nu va confruntati cu asemenea probleme.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like