Despre solutiile de autonomie oferite de Apple

0 Shares
0
0
0

Despre solutiile de autonomie oferite de AppleIPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X sunt primele telefoane iPhone care suporta oficial incarcarea rapida. Aceasta solutie noua nu este de fapt foarte interesanta pentru multe dintre companiile producatoare de telefoane si pare sa fie evitata.

Pentru a compensa o autonomie care stagneaza an dupa an, producatorii incearca sa realizeze dispozitivele astfel incat utilizatorii sa nu mai fie nevoiti sa vada atat de des pe un ecran iPhone 7 sau 8 sau mai nou ca bateria este descarcata. Apple nu face exceptie si a anuntat cu fanfara ca noua sa generatie de iPhone a sprijinit, in cele din urma, incarcarea rapida cu Power Delivery, standardul creat de USB-IF, organizatia din spatele standardului USB.

Apple ofera mai multe solutii pentru a incarca iPhone-ul cu un cablu. In primul rand, exista incarcatorul de 5 wați livrat impreuna cu dispozitivul, dar si incarcatoarele de 10W si 12W ale dispozitivului iPad si, in final, noile incarcatoare USB de tip C. Acestea sunt concepute pentru MacBook si pot introduce de la 29 la 87 de wati, in functie de model. Atentie, pentru a incarca un iPhone cu aceste incarcatoare, acesta va achizitiona, de asemenea, un fulger USB de tip-C vandut cu 29 de euro de Apple.

Dan Loewenherz, inginer si dezvoltator de aplicatii, a fost capabil sa testeze fiecare dintre solutiile prezentate de Apple pentru a le compara. Rezultatele sunt, cel putin, edificatoare.

Pe graficul prezentat de inginer, putem distinge o diferenta foarte clara intre timpul de incarcare si incarcatorul initial de 5 W si celelalte solutii. Cu incarcatorul de baza, este nevoie de 30 de minute pentru a incarca un iPhone 8 Plus la 17%, 60 de minute pentru a incarca 37% și 195 de minute pentru a incarca la 100%. Cu incarcatorul iPad de 10 wati, aceste timpuri sunt cel putin la jumătate: 30 de minute pentru a incarca 37%, 60 de minute pentru a incarca 71% și 135 de minute pentru a incarca telefonul 100%.

Diferența de viteza este mult mai putin impresionanta fata de alte soluții rapide de incarcare. Cel mai rapid incarcator poate incarca 51% din baterie in 30 de minute, iar acesta este cu 14% mai mare decât cu incarcatorul de 10 wați.

Cu alte cuvinte, daca aveti un MacBook recent si aveti deja unul dintre aceste incarcatoare, aceasta solutie ar putea fi interesanta pentru dvs. Pe de alta parte, daca nu aveti accesorii Apple si tocmai ati cumpărat un iPhone, este mai bine sa mergeti la incarcatoarele iPad vandute mult mai ieftin.

In magazinul Apple, incarcatorul de 12 wați al Apple pentru iPad este de 25 de euro, in timp ce cel mai ieftin incarcator MacBook este vandut pentru 59 de euro si trebuie sa numarati cablul suplimentar de 29 de euro. total de 88 de euro. Cu alte cuvinte incarcatorul MacBook este de 3,5 ori mai scump decat incarcatorul iPad pentru o crestere cu 27% a vitezei de incarcare.

Spre deosebire de ceea ce spune site-ul Apple, nu utilizati pentru moment solutia USB Type-C, ci un incarcator rapid clasic, precum cel al iPad-ului. Se spera ca o viitoare actualizare a software-ului va imbunatati aceasta situatie pentru a justifica utilizarea unui incarcator mai bun, dar acest lucru pare incert.

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.