Informatii generale despre turbo

0 Shares
0
0
0

Informatii generale despre turboIn zilele noastre, un autoturism este o necesitate pentru fiecare adult care detine permis de conducere, dat fiind faptul ca acesta permite deplasarea dintr-o locatie in alta, in orice moment din zi sau noapte.

Un autoturism este ideal pentru a face naveta la servici, pentru a pleca alaturi de familie in week-end la munte sau la parinti/bunici, pentru a merge la cumparaturi, si nu numai.

Avand in vedere cat de important este un autoturism pentru adulti in zilele noastre, este cat se poate de firesc ca fiecare sa caute o masina care sa faca fata tuturor cerintelor sale. Multi sunt cei care prefera masinile diesel, insa exista si fani ai masinilor pe benzina.

Cert este insa faptul ca majoritatea masinilor aparute pe piata in ultimii ani au turbo, care le ofera o multime de avantaje semnificative. De mentionat insa este ca in cazul acestor masini, atunci cand turbosuflanta se defecteaza, indiferent ca soferii aleg sa opteze pentru reconditionare turbo sau inlocuire turbosuflanta, costurile vor fi mari, si cu cat masina are o valoare de piata mai mare, cu atat mai mult va costa turbosuflanta.

Vom discuta in continuare despre masinile care au turbo, si veti afla unele informatii foarte interesante in cele ce urmeaza, asa ca va recomandam sa cititi acest articol pana la final.

Care este durata de viata a unui turbocompresor?

De regula, turbocompresoarele trebuie sa atinga durata de viata a motorului si nu trebuie inlocuite in prealabil. Cu toate acestea, durata de viata a turbocompresorului depinde de multi factori diferiti, astfel incat poate fi necesara schimbarea turbo-ului in cazuri individuale.

Cu siguranta, stilul de a conduce si felul in care are grija soferul de masina sa, conteaza foarte mult in ceea ce priveste durata de viata turbo, asa ca daca alegeti sa va cumparati o masina care are turbo, trebuie sa va asigurati ca invatati sa evitati daunele turbo.

Cum pot fi evitate daunele?

Se stie faptul ca cele mai multe daune ale turbocompresorului sunt cauzate de lucruri care ar putea fi evitate prin intretinere si verificari periodice.

Prin urmare, este recomandabil sa respectati intervalele de schimb de ulei, sa intretineti regulat sistemul de filtrare a uleiului, sa verificati presiunea uleiului si sa inlocuiti filtrul de aer de fiecare data cand faceti schimbul de ulei. In acest fel, va puteti asigura ca turbocompresorul dvs. ramane functional cat mai mult timp posibil si nu trebuie reparat sau inlocuit intr-un stadiu incipient.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de daune?

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de daune la un turbocompresor este patrunderea obiectelor straine in turbina sau compresorul turbo-ului. De asemenea, particulele de murdarie din ulei pot deteriora turbocompresorul si pot provoca unele erori.

In plus, lipsa alimentarii cu ulei duce la deteriorarea motorului si a turbocompresorului, ceea ce poate insemna ca acesta nu mai este functional si trebuie inlocuit complet. Temperaturile excesive ale gazelor de esapament pot deteriora turbocompresorul. De obicei, temperaturile crescute sunt declansate de defectiuni ale sistemului de aprindere sau injectie.

Cum conduc cu un turbocompresor?

Un turbocompresor este expus la temperaturi foarte ridicate, deoarece foloseste energie de evacuare, care poate fi de pana la 1.000 de grade intr-un motor normal pe benzina. Daca masina este parcata dupa o deplasare lunga la maxim, mai ales dupa o calatorie lunga pe autostrada, se poate acumula caldura in compartimentul motorului.

Acest lucru se intampla din cauza lipsei bruste de flux de aer, la care turbocompresorul nu se poate adapta. Acest lucru poate reduce semnificativ speranta de viata a turbocompresorului si, prin urmare, trebuie evitat.

Prin urmare, schimbarile puternice de temperatura trebuie evitate intotdeauna. Daca ati condus pe autostrada pentru o perioada mai lunga de timp, atunci ar trebui sa ajungeti sa conduceti putin mai incet pentru o parte din traseu si sa nu va parcati masina imediat dupa ce ati parasit autostrada. Deci turbo-ul se poate adapta putin la temperatura mai ridicata.

In acelasi timp, ar trebui sa aveti grija sa evitati diferente mari de temperatura atunci cand incepeti calatoria. Prin urmare, este recomandabil sa incalziti turbo-ul si motorul inainte de a porni la drum.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like