Povestea lui Mos Craciun

0 Shares
0
0
0

Povestea lui Mos Craciun
Cu siguranta atat copiii de la noi din tara, cat si ceilalti copii din lumea intreaga, abia asteapta sa se apropie sarbatorile de iarna, datorita faptului ca in aceasta perioada la gradinitele unde sunt inscrisi, sau la scolile unde incata (copiii din invatamantul primar), vor avea parte de cele mai frumoase serbari de Craciun.

In cadrul acestor serbari, elevii vor recita poezii dedicate lui Mos Craciun, despre care stie toata lumea ca este acel mos simpatic, care in fiecare an le ofera copiilor cuminti cadouri, in timp ce copiilor care nu au fost cuminti, le ofera in dar cate o nuielusa.

Ei bine, pentru bucuria copiilor, personalul scolii sau al gradinitei, poate lua legatura cu o companie de inchiriere Mos Craciun, si poate solicita inchirierea celebrului personaj, pe toata durata serbarii.

Cu siguranta copiii se vor bucura foarte mult cand il vor vedea pe cel mai iubit personaj din toate povestioarele de iarna, cel care le ofera cadouri.

Ei bine, si daca tot am adus in discutie subiectul Mos Craciun, trebuie sa vorbim putin si despre el, pentru ca trebuie sa recunoastem, la cat de multe cadouri ne-a oferit de-a lungul timpului, merita acest lucru.

Despre Mos Craciun stim cu totii ca este foarte batran, se stie faptul ca s-a nascut acum mai bine cu mult de 2000 de ani, insa nu stie nimeni cand, cum si unde.

Si totusi, in ciuda acestui aspect, se stie faptul ca ziua sa de nastere era sarbatorita in ziua solstitiului de iarna, atunci cand ziua este cea mai mica dintr-un an, iar noaptea este cea mai mare.

In trecut, se credea faptul ca Mos Craciun moare in fiecare iarna, iar si iar, insa se spunea si ca el reinvie de la an la an in forma unui copilas. Se spune ca pe timpul serii Mos Craciun este foarte batran, pentru ca mai apoi, la miezul noptii el va muri si va reinvia prin pruncul Iisus Hristos.

Si totusi, in acelasi timp toata lumea va reintineri pentru cateva momente, si se va umple de bucurie in suflet, motiv datorita caruia Mos Craciun vine cu o multime de daruri la copii.

In trecut, atunci cand nu existau atatea dulciuri, si nici mascotele sau alte jucarii nu se prea gaseau, mosul le oferea copiilor mere, nuci, sau chiar si papusele de lut, care odata cu trecerea timpului au fost inlocuite de jucarii.

Si totusi, o alta legenda spune faptul ca Mos Craciun vine in fiecare an la copiii din toata lumea, si le ofera cadouri, el venind tocmai de la Polul Nord, conducand o sanie trasa de mai multi reni.

Ei bine, tinand cont de toate aceste povestioare si legende nascute in jurul lui Mos Craciun, cu siguranta toti copiii isi doresc sa il aiba pe simpaticul Mos Craciun alaturi de ei la serbarea organizata cu ocazia Craciunului.

Faptul ca in cadrul acestor serbari, mosul le va oferii copiilor o multime de cadouri, reprezinta cea mai mare bucurie pentru copii, insa acestia cu siguranta ar fi bucurosi de prezenta mosului, chiar daca acesta nu ar avea cadourile la el.

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like