Cum sa pregatesti copiii pentru viitor?

0 Shares
0
0
0

Cum sa pregatesti copiii pentru viitor?Sa-i vezi pe cei mici alergand, jucandu-se si sarind peste tot este foarte bine! Atat de tineri si plini de energie, avem impresia ca aceasta faza va fi eterna, nu? Cu toate acestea, inca din copilarie, este necesar sa ne gandim cum sa pregatim copiii pentru viitor. La urma urmei, cum va fi lumea in care vor fi adulti? In principiu, scoala joaca un rol foarte important in viata elevilor. Dar tatii, mamele si oamenii responsabili trebuie sa sprijine si pregatirea copiilor pentru viitor. Vrei sa stii cum sa faci asta? Atunci citeste si sfaturile noastre!

Sfaturi pentru a pregati copiii pentru viitor

Descopera mai jos cateva abilitati si cunostinte importante pe care copiii le pot exercita de la o varsta frageda, astfel incat sa fie pregatiti pentru viitor:

Abilitati socio-emotionale

Este necesar sa-i ajutam pe copii sa dezvolte rezilienta, munca in echipa, persistenta, flexibilitatea, empatia si alte caracteristici legate de viata sociala si emotionala. Pana la urma, toate aceste abilitati ii ajuta pe cei mici sa traiasca in grup.

In plus, prin exersarea abilitatilor socio-emotionale, acestia vor fi din ce in ce mai pregatiti sa faca fata adversitatii si sa faca fata provocarilor vietii mai eficient si mai increzator. Deci, pentru a stimula educatia socio-emotionala, este esential sa:

  • Stimulezi coexistenta cu diferite grupuri;
  • Incurajeazi copilul sa ia decizii;
  • Vorbesti despre emotii si sa ajuti copilul sa le faca fata;
  • Ii cresti stima de sine si increderea in sine.

Educatie financiara

Este important sa pregatim copiii pentru viitor, in raport cu banii! In acest fel, familia poate sa ii explice ca lucrurile au un pret si sa-i arate copilului, de exemplu, ca pentru a obtine ceva de la supermarket trebuie sa plateasca acele lucruri.

  • Arata-le cate o bancnota de 1, 5, 10 si 50 de lei si explica-le ce cadouri copii pot cumpara cu fiecare dintre ele, pentru ca cei mici sa inceapa sa asocieze produsul cu valori.
  • Explica-le ca, in aceeasi nota, nu este posibil sa cumparati niste lucruri mai scumpe;
  • Invata-i de unde vin banii si cum castiga familia fiecare banut;
  • Arata-le ca nu este intotdeauna posibil sa cumperi doua lucruri, adica trebuie facute alegeri;
  • Incurajeaza jocurile educationale care simuleaza cumpararea si vanzarea, de exemplu: Monopoly;
  • Daca se poate, acorda-le o alocatie si invata-i ca daca vor sa cumpere un joc mai scump, va trebui sa economiseasca!

Creativitate

Un adult creativ se confrunta mai usor cu problemele de zi cu zi si tinde sa performeze mai bine la locul de munca, de exemplu. Prin urmare, creativitatea trebuie stimulata pentru a pregati copiii pentru viitor. Dar cum poti sa faci asta?

O alternativa este incurajarea jocurilor care exploreaza latura artistica, cum ar fi desenul sau pictura, de exemplu. O alta optiune este de a permite copilului sa aiba acces la medii de joaca si, de asemenea, sa exerseze lectura inca de la o varsta frageda. Astfel, stimulezi imaginatia si creativitatea!

In concluzie, pentru a pregati copiii pentru viitor, este important sa fii informat despre inteligenta emotionala si despre lumea tehnologica. Treptat, micutii vor incepe sa cunoasca si instrumentele tehnologice si sa invete sa le foloseasca, iar tu va trebui sa ramai la curent cu acestea si sa ti pasul.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.