Renault Trafic – ce sa faci cand ti se strica masina

0 Shares
0
0
0

Renault Trafic – ce sa faci cand ti se strica masinaAparut pe piata in 2001 si aflat la vanzare pana in 2014, Renault Trafic reprezinta modelul de masina care concretizeaza eforturile de colaborare intre compania sindicala Nissan si compania Opel. Masinile Opel au purtat insigna Vivaro, in timp ce Nissan a fost numit Primastar, fiind construit in diverse locatii din Europa. Renault Trafic a fost premiat cu premiul Van European of the Year chiar in primul an de la lansarea sa. Ca si modelele concurentei, Renault Trafic a fost oferit utilizatorilor intr-o varietate de caroserii.

Istoricul pe care l-a avut o masina de acest fel in service este crucial atunci cand doriti sa faceti o achizitie la mana a doua. Desi nu a avut parte de multe chemari in service, exista totusi cateva probleme pe care utilizatorii de Renault Trafic le-au reclamat in mod repetat de-a lungul timpului.

Orice zgomot care apare poate indica faptul ca pot exista probleme cu lantul de la distributie. In ciuda faptului ca este lant, acesta este cunoscut pentru faptul ca se intinde. De asemenea, la fel ca modelele care ii corespund ale altor marci de pe piata, a fost remarcat esecul transmisiei manuale. Acest lucru va duce inevitabil la defectarea vehiculului daca cutia de viteze nu este remediata la timp. Greseala de fabricatie care va duce la esecul lamentabil al masinii, oricum ar fi condusa masina sau de oricate ori ar merge in service, este ca cutia de viteze este asambala in asa fel incat preincarcarea pe rulmenti sa fie una masina, ceea ce conduce la esecul rulmentului si la distrugerea totala a cutiei de la 20.000 km in sus. In unele cazuri, cutiile sunt construite atat de strans, incat intoarcerea cu mana a acestora este practic imposibila. Odata ce rulmentii sunt inlocuiti si potriviti corect, caseta de directia va continua sa mearga practic pe termen nelimitat.

O alta problema frecventa a acestor modele de masini este reprezentata de sistemul de combustibil, respectiv injectoarele. Acestea esueaza mai ales din cauza contactului cu apa – ce-i drept, acest lucru se intampla mai frecvent la masinile anterioare decat la cele mai noi.

Este recomandata si curatarea periodica a supapei EGR, precum si verificarea franelor pe spate, ideal la fiecare schimbare a uleiului de la cutia de viteze. Sunt problematici si rulmentii concentrici de la ambreiaj, defectiune pentru care cheltuielile sunt suficient de mari.

Pentru ca problemele enumerate mai sus sa nu antreneze si altele, iar o defectiune mica sa nu se transforme intr-una mare sau una mare in una si mai mare este indicata o vizita la service pentru diagnosticare chiar de la primele semne de functionare in afara parametrilor normali. Important este ca reparatiile sa fie facute la timp pentru a nu exista pericolele expuse mai sus.

Auto Atu va sta la dispozitie pentru orice defectiune aparuta la masinile Renault Trafic, iar ceea ce garantam este precizie si eficienta in reparatie, precum si un timp foarte scurt de raspuns la solicitarile pe care ni le adresati.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like