Sfaturi pentru alegerea bradului de Craciun

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru alegerea bradului de Craciun

Fara doar si poate, unul dintre lucrurile care simbolizeaza Craciunul, este bradul de Craciun, asa ca acesta cu siguranta se va regasi in casele tuturor in perioada sarbatorilor.

In cazul in care vrei sa it icumperi si tu un brad de Craciun, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi pentru a face mai apoi o alegere inspirata.

Mai intai de toate trebuie sa stabilesti daca ai de gand sa iti cumperi un brad natural sau daca iti doresti un brad artificial. In cazul in care iti doresti un brad natural, cel mai probabil il vei gasi gata taiat, insa nici ideea de a opta pentru un brad natural in ghiveci de mici dimensiuni nu ar fi una rea, iar apoi dupa sarbatori vei putea planta bradul in gradina.

In cazul in care ai de gand sa iti cumperi un brad artificial, trebuie sa stii ca poti sa optezi pentru diferite modele de brazi artificiali. Poti de exemplu sa iti cumperi un brad artificial cu aspect de brad natural, insa poti opta si pentru un brad artificial alb sau pentru un brad artificial de lux, in functie de preferinte si nu in ultimul rand in functie de buget.

Inainte de a pleca la cumparaturi, ar fi indicat sa masori inaltimea camerei in care va fi bradul asezat. Daca vei opta pentru brad natural, acesta va trebui sa fie mai mic cu minim 30 de centimetri decat inaltimea camerei, pentru ca bradul va fi asezat in suport. In caz contrar va trebui sa tai fie din tulpina bradului, fie din varful acestuia.

In ceea ce priveste bradul artificial, daca sa zicem ca ai camera inalta de 2 metri, cu siguranta un brad artificial 180 cm incape fara probleme in camera. Daca vei dori un brad artificial, vei putea alege si unul de dimensiuni mai mici, care sa fie asezat pe o masuta de exemplu. Vei putea sa gasesti chiar si brazi artificiali de 50 centimetri, ideali pentru a fi asezati chiar si pe mobila de bucatarie.

Daca ai de gand sa iti alegi un brad natural, cel mai bine ar fi sa te orientezi spre un brad natural argintiu, care are un pret mai mare decat un brad natural din specia molidului, insa care nu se scutura atat de rapid.

In schimb, in conditiile in care ai de gand sa optezi pentru un brad artificial, ar fi indicat ca indiferent de culoarea acestuia sau de tipul bradului, sa alegi un brad artificial care sa fie rezistent la foc.

Cat despre brazii artificiali rezistenti la foc, trebuie precizat faptul ca acestia isi merita pretul, mai ales daca stam sa ne gandim la faptul ca pot sa fie folositi mai multi ani la rand.

Un lucru insa este cat se poate de clar, si anume ca nu trebuie sa pui bradul langa o sursa de caldura, indiferent ca ai optat pentru un brad natural, sau ca ai ales sa cumperi un brad artificial. Un brad natural se va ofili rapid, in timp ce un brad artificial poate chiar lua foc.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.