Sfaturi pentru campanii de branding de succes

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru campanii de branding de succes
Credeti ca o marca va poate influenta comportamentul pe langa preferintele de cumparare? Puteti pune intrebarea in alt mod, veti vedea logo-ul de Nord Face sa va faca sa doriti sa faceti drumetii in zapada? Ei bine ar trebui sa stiti ca in categoria etape optimizare seo pot intra si campaniile de branding cu mare succes.

Cu cativa ani in urma, cercetatorii de la Universitatea Duke au efectuat un experiment cu 341 de studenti. Scopul lor? Studierea a ceea ce face un brand puternic si modul in care suntem influentati de marci. Ca parte a acestui studiu, elevii au fost rugati sa completeze ceea ce le-a fost spus a fost un test de acuitate vizuala.

In timpul acestui test, fie o sigla Apple, fie logo-ul IBM au aparut pe ecran pentru o secunda, atat de repede incat studentii nu stiau ca au fost expusi siglei. Participantii au finalizat apoi o sarcina menita sa evalueze cat de creativi erau, mentionand toate utilizarile pe care le puteau gandi pentru o caramida.

Esti surprins de faptul ca studentii expusi la logo-ul Apple au venit nu doar cu mai multe utilizari, dar si cu mai multe utilizari creative? Experimentul a fost realizat, de asemenea, folosind logo-ul Disney Channel si E! Logo-ul – iar studentii au fost testati pentru gradul lor de onestitate. Cei care au avut expunere a logo-ului E! au fost mai sinceri, ce crezi? Daca ai crezut ca cei cu Disney, ai dreptate.

Aceasta este o dovada ca expunerea subliminala a marcii poate determina oamenii sa actioneze in moduri specifice. Brandingul conteaza. Pentru aceia dintre noi care lucram in cautarea platita sau seo, acest lucru cu totul despre si pentru “branding”, cu ajutorul KPI-urilor neintuibile, poate parea nebulos si nu ceva pentru care sa ne facem griji. PPC-urile noastre au obiective si KPI-uri specifice si este usor pentru noi sa fim vazuti doar ca un canal de baza. Dar suntem mult mai puternici decat atat.

Iata adevarul: publicitatea prin intermediul PPC are impact asupra brandingului de baza.

1. Brandingul te face sa te alegi mai usor
Marcile de top inteleg foarte bine audienta lor. Si ceea ce este adevarat pentru aproape toata audienta acum este ca noi toti cautam ceva rapid. Deci, daca o marca va poate usura procesul de a gasi ceea ce avem nevoie, de a  face ceva – acea marca va castiga inimile noastre.

De aceea, obtinerea corecta a mesajului dvs. publicitar este critica.  Ceea ce observ in mod repetat este ca suntem atat de concentrati tacticile avansate si dam deoparte cele mai noi tehnici. Majoritatea conturilor la care ma uit indeplinesc genial complexul de operatiuni de optimizare necesar, dar fac in mod obisnuit erori evitabile cu elementele de baza.

Una dintre greselile cele mai des intalnite sunt anunturile in copie. Anunturile sunt unul dintre acele locuri in care fisurile nu sunt doar vizibile, ci si costisitoare.

Puteti alege un anunt decent. Nu e grozav dar tot e ceva. Ceea ce dauneaza anuntului este ca sitelinkurile sunt o combinatie larga – aleatoare – a diferitelor cai si actiuni pe care o persoana le poate face. Avem un amestec de continut de produs, de social media si de purtator de cuvant. Acest lucru nu este de natura sa faca viata nimanui mai usoara.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like