7 pasi pentru o cafea Gourmet de clasa mondiala

0 Shares
0
0
0

cafea Gourmet de clasa mondiala

Pentru o schimbare, ar fi frumos o ceasca de cafea buna. Ia ceva timp si ceva energie pentru a gasi o ceasca mare de cafea Gourmet zilele astea. Daca cunosti o cafenea perfecta, esti unul dintre cei norocosi. Dar, stiai ca poti face de fapt o ceasca de cafea buna singur, de acasa?

Aici sunt 7 pasi simpli pe care ii poti face pentru a produce ceasca de cafea perfecta de fiecare data. Incepe cu calitatea. Unul dintre cele mai importante aspecte ale consumul de cafea este gradul cafelei cu care incepi. Daca ai o aroma preferata, achizitioneaza boabe intregi cu acea aroma. Daca poti face acest lucru, vei putea face cea mai proaspata cafea accesibila.

Macina. Achizitioneaza o rasnita de cafea de calitate. Unele dintre cele mai bune rasnite disponibile in prezent sunt usor de utilizat si usor de curatat. Prin macinare propriilor boabe de cafea, vei putea sa macini doar cat ai nevoie, ceea ce inseamna ca vei avea prospetime completa in cafea.

Pastreaz-o bine si etans. Este foarte fundamental sa pastrezi cafeaua bine etansata. Aerul oxideaza cafeaua si poate deveni amara rapid. Canistrele de metal pot face, de asemenea, ca gustul de metal sa intre in cafea, ceea ce face sa aiba gust rau.

Solutia de top este un recipient etans de plastic sau din ceramica pentru cafea si boabele de cafea. De asemenea, se pastreaza la temperatura camerei, deoarece umezeala din frigider sau congelator o poate face sa se strice repede.

Notiuni de baza pentru cafea

Aparatul. Filtrul de cafea pe care il folosesti este de asemenea critic. Nu conteaza ce stil ai, poti obtine o ceasca de cafea buna din el, daca iei masurile esentiale pentru a o mentine proaspata.

De exemplu, ar trebui sa te asiguri ca aparatul de cafea este pastrat curat dupa fiecare utilizare. De fapt, va trebui sa te asiguri ca il cureti in detaliu, cu ajutorul otetului, de fiecare data. Preferintele tale va determina in cele din urma ce stil de aparat de cafea vei folosi. Asigura-te ca se foloseste un filtru permanent in el.

Chiar si in apa. Chiar si apa pe care o folosesti este esentiala pentru calitatea cafelei pe care o vei obtine de la ea. Este esential sa folosesti apa care n-are clor si minerale.

De multe ori, folosirea apei imbuteliata in loc de apa de la robinet va spori calitatea cafelei. De asemenea, pastreaza apa frumos si fierbinte. O temperatură buna pentru apei este de aproximativ 200 de grade Fahrenheit.

Furnizeaza cantitatea potrivita. De asemenea, este central pentru tine sa folosesti cantitatea corecta de boabe de cafea si zat de cafea in aparat. Prea mullta, si vei avea o ceasca de cafea foarte tare, si prea putina va face sa fie prea slaba. Urmeaza instructiunile oferite de producatorul de cafea pentru cea mai buna ceasca de cafea.

Cel din urma si, probabil, aspectul cel mai important pentru a obtine o ceasca mare de cafea gourmet este sa te asiguri ca te bucuri de cafeaua ta atunci cand este calda si proaspata. Cele mai multe restaurante pastreaza cafeaua mai putin de treizeci de minute, dar la domiciliu, cea mai buna cafea este cafeaua care nu a stat mai mult de douazeci de minute.

0 Shares
2 comments
  1. O cafea buna intradevar este cea boabe, cea prajita pe moment ar fi excelent. Sunt deja magazine care iti pot praji cafeaua pe loc. Deasemenea, cafeaua prajita trebuie macinata in rasnite speciale, cu ceramica de preferat pentru a nu i se altera proprietatile. Bobul se sparge in bucati nu se taie ( taierea este specifica rasnitelor clasice la 50-90ron). Apa trebuie sa fie la maxim 90-92grade in cazul unui expresso sau cafele facuta la expresor. Tot procesul de filtrare nu trebuie sa dureze mai mult de 20-25secunde, altfel se pierde gustul. Pentru o cafea de calitate se poate folosi clasicul ibric, expresorul pentru aragaz, sau expresor prin presare manuala. Cele mai proaste aparate de cafea sunt cele automate si cu pastile. Povestea cafelei este lunga, dar se poate scrie un articol si despre prepararea cafelei. Multa lume ,nu stie cum este o cafea de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.