7 tipuri de ochelari de soare: cum să alegi perechea potrivită pentru tine?

0 Shares
0
0
0

7 tipuri de ochelari de soare

In acest articol ți-am pregătit informații despre 7 tipuri diferite de ochelari de soare, de la cei stilul butterfly la cei de tip pilot, ca tu să înțelegi mai bine ce reprezintă fiecare model. Vei afla care sunt caracteristicile fiecărui tip și cum să decizi care se potrivește cel mai bine cu personalitatea și stilul tău. De asemenea, vei învăța cum să identifici  ce formă de ochelari se potrivește cel mai bine cu forma feței tale.

1. Ochelari de soare tip butterfly

Ochelarii de soare tip butterfly, cunoscuți și sub numele de ochelari stil fluture, au apărut pentru prima dată în anii 1960 și au fost popularizați de Audrey Hepburn. Ochelarii aceștia se disting prin rame mari, rotunjite, care se extind pe laturi, într-o formă ce seamănă cu aripile de fluture. Lentilele sunt, de obicei, de mari dimensiuni, ceea ce ajută la oferirea unei protecții solare excelente.

Atunci când alegi o pereche de ochelari de soare tip butterfly, trebuie să ții cont de caracteristicile feței tale. Ramele mari pot accentua anumite trăsături, astfel că acest tip de ochelari se potrivește cel mai bine persoanelor cu fața ovală, dreptunghiulară sau în formă de inimă, deoarece echilibrează proporțiile feței. În plus, culoarea ramei ar trebui aleasă în funcție de tonul pielii.

Ochelarii de soare butterfly pot fi purtați cu diverse ținute, fiind o declarație de stil în sine. Aceștia se potrivesc atât la o ținută casual, cât și la una mai sofisticată, fiind perfecți atât pentru o zi la plajă, cât și pentru o ieșire în oraș.

2. Ochelari de soare tip cat eyes

Forma distinctivă a ochelarilor ,,cat eyes” este cea care îi face atât de speciali. Partea superioară a ramei este extinsă în colțuri ascuțite, asemănătoare ochilor de pisică. Acest design nu doar că adaugă o notă de eleganță, ci îmbunătățește și trăsăturile faciale, creând un aspect mai definit.

Ochelarii de soare de tip ,,cat eyes” sunt foarte potriviți pentru persoanele cu fețe rotunde, ovale sau în formă de inimă, deoarece liniile lor ascuțite echilibrează rotunjimea și aduc un plus de armonie feței. Dacă ai o față rotundă, poți alege ochelari de soare de damă Dolce & Gabbana DG6144 501/8G.

3. Ochelari de soare tip mask

Ochelarii de soare tip mask sunt o alegere populară atât pentru femei, cât și pentru bărbați, datorită designului lor futurist și a caracteristicilor unice. Aceștia se disting prin lentilele mari, care acoperă o mare parte a feței, oferind un look modern și sofisticat, indiferent de outfitul ales. În plus, ochelarii de soare tip mask pot fi purtați de persoane cu diferite forme ale feței, întrucât designul lor se adaptează ușor la orice stil. Poți asorta acești ochelari de soare de barbati Dolce & Gabbana DG2294 02/87 la orice ținută, indiferent de forma feței tale!

4. Ochelari de soare tip oval

Ochelarii de soare de tip oval sunt extrem de populari datorită formei lor alungite a lentilelor, care sunt mai late. Această caracteristică îi face nu numai estetici, dar și ușor de purtat, potrivindu-se cu aproape orice formă a feței.

În ciuda popularității lor generale, ochelarii de soare de tip oval sunt potriviți pentru persoanele cu fața pătrată sau dreptunghiulară. Aspectul lor rotunjit echilibrează frumos liniile dure ale acestor forme de față, creând un look echilibrat.

Stilurile de ochelari de soare de tip oval variază de la retro la moderne, oferind o gamă largă de opțiuni pentru orice gust. Pe Lensa.ro găsești orice ochelari de soare Dolce & Gabbana. Sunt disponibili într-o mulțime de culori, de la clasicul negru la culori mai îndrăznețe.

5. Ochelari de soare tip pantos

În lumea modei, ochelarii de soare tip pantos sunt o adevărată emblemă a stilului retro. Acest tip de ochelari a apărut în anii ’60 și se distinge prin ramele rotunjite, cu o notă ușor vintage. Numele lor vine de la termenul ,,panto”, care în greacă înseamnă ,,totul”. Această denumire nu este întâmplătoare, deoarece acest tip de ochelari se potrivește cu majoritatea formelor de față, fiind considerat un design universal.

Ochelarii de soare tip pantos sunt o alegere excelentă pentru majoritatea formelor de față. Datorită designului lor universal, acești ochelari se potrivesc perfect persoanelor cu fața ovală, pătrată sau dreptunghiulară. Cu toate acestea, nu există reguli stricte în ceea ce privește alegerea acestora și totul depinde de gustul personal al fiecăruia.

6. Ochelari de soare tip pilot

Inițial, ochelarii de soare tip pilot au fost concepuți pentru a proteja ochii piloților de avioane de lumina puternică a soarelui. În timp, popularitatea acestui tip de ochelari a crescut, în mare parte datorită influenței culturale a celebrităților care i-au purtat. Unul dintre cele mai notabile exemple este Tom Cruise, care i-a imortalizat în filmul clasic ,,Top Gun”.

Ochelarii de soare tip pilot sunt cunoscuți pentru designul lor distinctiv. Caracteristica lor cea mai remarcabilă este forma de lacrimă a lentilelor, care sunt suficient de mari pentru a acoperi întregul câmp vizual. Ramele sunt de obicei metalice, oferind ochelarilor un aspect lucios și elegant. Lentilele pot varia în culori, de la clasicul verde la tonuri mai îndrăznețe, permițând purtătorilor să-și exprime personalitatea.

7. Ochelari de soare tip rotund

Ochelarii de soare cu lentile rotunde și rame subțiri reprezintă un stil clasic, popularizat de personalități precum John Lennon. În ultimii ani, aceștia și-au reluat locul pe podiumul tendințelor în moda ochelarilor de soare, datorită aspectului vintage și flexibilitatea lor în ceea ce privește combinarea cu diferite stiluri vestimentare.

Ochelarii de soare tip rotund sunt deosebit de potriviți pentru persoanele cu fețe pătrate sau dreptunghiulare. Acest lucru se datorează faptului că liniile rotunde ale lentilelor contrastează cu liniile drepte și ascuțite ale feței, creând un echilibru vizual. Așadar, dacă aveți un profil facial cu trăsături pronunțate, acest tip de ochelari poate fi o alegere excelentă.

Alege-ți ochelarii ce îți evidențiază cel mai bine trăsăturile faciale si poartă-i cu atitudine!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like