Campia Turzii e un oras frumos dar cu oameni prea saraci!

0 Shares
0
0
0

Campia Turzii e un oras frumos dar cu oameni prea saraci!

Subiectul acestui articol mi-a fost inspirat de un editorial scris de Ionel Ignat pe siteul sau si intitlulat Câmpia Turzii bate Turda oricând, la scor de neprezentare. Trebuie sa recunosc ca m-am simtit flatat de cuvintele frumoase spuse de Ionel la adresa orasului nostru, cu atat mai mult ca ele vin de la un turdean 🙂

Partial Ionel are dreptate, orasul nostru este foarte curat si destul de bine administrat. Am avut norocul de-a lungul timpului sa avem o administratie de oameni gospodari si cu buna credinta! Am spus asta intotdeauna ca orasul nostru nu a avut niciodata o administratie dezastruoasa, toti au fost cam in aceeasi nota in ceea ce priveste buna gospodarire . Insa va intreb: OARE E DE AJUNS? 

Spre deosebire de Campia Turzii, care are drumuri mai bune, spatii verzi frumoase, parcuri pentru copii, etc … Turda a demarat investitii pe termen lung care vor aduce bani la bugetul primariei multe generatii de acum incolo. Sa luam de exemplu Salina Turda, o investitie mare dar zic eu extrem de profitabila . Imi place sa zic ca este una dintre cele mai bune investitii romanesti facute de stat!

De ce spun asta? Sa precizam doar  notorietatea pe care Salina a adus-o Turzii in intreaga lume . … Daca ar fii sa fac o paralela intre cele doua orase as spune ca Campia Turzii a investit in prezent, iar Turda in viitor!

Turda acel oras sumbru si negru al fabricilor comuniste a inceput sa infloreasca si sa arate ca un oras european( cel putin centrul), sa atraga turisti de pe intreaga planeta care de bine de rau vor cheltui 100-200 de lei in oras pe mancare, cazare, vizite la atractiile turistice! Altfel spus Turda poate deveni una dintre cele mai frumoase statiuni din tara! Cred in acest proiect pe termen lung ale carui semne le puteti vedea mergand duminica la Salina!

Acum doua duminici am facut greseala sa duc niste prieteni la Salina. A trebuit sa parchez pe un deal cam la 1 km …. si sa vin pe jos! Am zis vreo doua sfinte , trebuie sa recunosc , 🙂 , dar pe de alta parte m-am bucurat sincer de succesul evident pe care Salina il are . Doar eu, cu familia mea si prietenii mei am lasat vreo 200 lei in incinta Salinei(taxa intrare + jocuri si joculete), iar avand in vedere ca au fost cam 1000-1500 de oameni, faceti si voi un calcul cam cat de profitabila e investitia asta!

Dar revenind la Campia Turzii trebuie spus ca de departe singura problema pe care o avem este lipsa locurilor de munca! O lipsa care doare si atinge toate mediile din oras, de la ingineri si intelectuali, pana la muncitori calificati si necalificati.

In ultimii douazeci de ani am primit atatea promisiuni de la toate administratiile foste si prezente incat sincer va spun, nimeni nu mai crede ca este posibil sa se intample ceva bun . Doar sa enumeram cateva : combinat social, parc industrial(discutat de zeci de ani deja cred), etc… Acum mai nou a aparut povestea cu Tetarom, care pare un mare fas propagandistic al primariei, dupa cum reiese din acest articol de presa : BOMBA: TETAROM NU ARE IN PLAN NICIUN PARC INDUSTRIAL LA CAMPIA TURZII. Pentru ca, zic si eu, nu poti face un parc Tetarom fara ca Tetarom sa stie despre asta! Sau poate ca administratia noastra vrea sa le faca o surpriza! 🙂

Cam asta este povestea pe scurt a unui oras curat, frumos, cu drumuri bune …. dar cu oameni extrem de saraci!

Rezolvarea, din pacate, e in mana unor oameni obisnuiti sa traiasca din banul public, care de bine de rau tot vine… si vine de ani de zile de la stat! Probabil ca de aceste lucruri ar trebui sa se ocupe cu adevarat oameni din mediul privat, real, al economiei capitaliste care stiu cum se castiga banii in piata libera si mai ales care inteleg foarte bine argumentele pentru care un investitor ar veni la noi in oras! 🙁

Poate o sa spuneti ca nu se poate asa usor! Sa luam exemplu orasul Sebes, judetul Alba care prin cateva investitii mari au somaj 0 . Chiar mai mult atrag forta de munca de pe satele limitrofe si chiar din Alba Iulia. DECI SE POATE!

Si la final ca sa accentuez cele spuse vis a vis de Turda va invit sa cititi o stire de pe ziarul 15 minute, care confirma intru totul afirmatiile mele facute la adresa investitiilor din Turda : Salina Turda, ”protagonistă” în filmul american ”Nameless”.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like