Cat dureaza constructia si amenajarea unei piscine?

0 Shares
0
0
0

Cat dureaza constructia si amenajarea unei piscine?
Asadar, deja visezi la o relaxare pe masura in apa albastra cristalina a unei piscine pe care sa o ai chiar in propria curte. Te-ai hotarat ca vrei sa construiesti piscina, dar nu stii cat ar dura acest lucru? Inainte sa fii prea prins in visele tale, citeste ghidul de mai jos pas cu pas pentru construirea unei piscine. Opreste-te din a planifica viitorul si fa ca visul sa devina realitate, asa ca apuca-te de treaba.

Construirea unei piscine dureaza in medie 8 – 12 saptamani. Aceasta perioada implica faza de proiectare in care e nevoie sa ai in vedere excavarea, instalatiile sanitare, electrice, tencuiala, amenajarea si alte caracteristici personalizate pe care le doresti. Perioada de proiectare poate dura de la 1 la 4 saptamani. Calatoria catre o piscina noua incepe cu un design, asa ca, in primul rand, este indicat sa te intalnesti cu un proiectant pentru a discuta despre viziunea pe care o ai pentru piscina. In timp ce procesul de proiectare a fost simplificat prin tehnologia de modelare 3D, este nevoie de o colaborare inainte si dupa pentru a descoperi piscina perfecta pentru curtea ta.

Obtinerea avizelor necesare poate dura intre 2 pana la 6 saptamani. Permisul de construire este necesar in cele mai multe orase si judete, asadar este indicat sa te informezi inainte de a te apuca de treaba de ce ai nevoie pentru a fi in legalitate cu noua constructie. Timpul necesar obtinerii unui permis poate varia foarte mult. Acesta poate dura oricat de la o saptamana pana la sase saptamani pentru unele formulare si toate timpurile de asteptare depind de cat timp necesita oficialii pentru a aproba permisele. Unele municipalitati aproba permisele rapid si poti avea aprobarea chiar in doua saptamani. Altii au nevoie de aprobari diferite, care necesita participarea la o sedinta a comitetului de planificare si implicarea unui inginer si poate dura cateva luni pentru aprobarea unei astfel de constructii.

Excavarea dureaza de regula o saptamana. Desi de obicei dureaza una sau doua zile pentru a sapa pentru o instalatie a piscinei, uneori pot aparea complicatii daca accesul la locul de sapatura este limitat de cablurile de utilitati sau de alte obstacole. Otelul, instalatiile sanitare si electrice pot dura pana la 2 saptamani. Dupa ce s-a sapat piscina, este timpul sa asezi otelul, sa realizezi instalatiile electrice si instalatiile sanitare si sa te asiguri ca lucrarile de amenajare a piscinei sunt configurate pentru o fiabilitate maxima. Exista o multime de lucruri de realizat in jurul piscinei, de la iluminat la spa-uri si orice alte facilitati. Acest proces dureaza de obicei aproximativ 2 saptamani, in functie de dimensiunea si complexitatea piscinei. Tencuiala, vinil, fibra de sticla – 1 pana la 3 saptamani. Piscinele din vinil si din fibra de sticla sunt mai rapide pe masura ce captuseala pentru piscine fabricate este livrata si instalata direct. Urmeaza amenajarea peisagistica si caracteristicile personalizate care pot dura intre 1 si 4 saptamani. Acestea sunt realizate in functie de preferintele fiecaruia in functie de confortul si de designul dorit.

Asadar, timpul mediu total pentru construirea unei piscine este de 8 pana la 12 saptamani. Dupa proiectare, autorizatii, sapaturi, tencuiala, bordura piscina si alte accesorii, in sfarsit de poti bucura de oaza cristalina si racoritoare din curte.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.