Ce este un avocat fiscal?

0 Shares
0
0
0

Ce este un avocat fiscal?A alege un avocat nu este o misiune atat de simpla precum poti sa crezi la inceput, pentru ca trebuie sa tii cont de anumite criterii de a alegere a unui avocat, pentru a face cea mai buna alegere.

In primul rand, trebuie sa stii ca un avocat trebuie sa indeplineasca o cerinta obligatorie pentru a te putea reprezenta in fata legii. Conditia respectiva ar fi aceea de a fi inscris in baroul local, care face parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, mai pes curt U.N.B.R.

Referitor la barourile locale, trebuie mentionat faptul ca acestea nu pot fi constituite si nu pot sa functioneze in afara U.N.B.R., iar constituirea unui astfel de barou in afara U.N.B.R, si actele de constituire si de inregistrare sunt constituite a fi nule, conform legii.

Asadar, atunci cand iti alegi avocatul, trebuie sa fii sigur de faptul ca acesta face parte din baroul local pentru a te putea reprezenta in fata legii.

Apoi, un alt criteriu foarte important de care trebuie sa tii cont, este acela ca trebuie sa iti alegi un avocat care sa fie expert in domeniul in care ai nevoie mare sa te reprezinte.

Daca de exemplu, problema ta este una de ordin fiscal, atunci este evident faptul ca ai nevoie sa beneficiezi de serviciile unui avocat fiscal avocat fiscal, iar un astfel de avocat fie il gasesti in cadrul unei case de avocatura, fie il poti gasi datorita referintelor primite de la cunostinte.

Un astfel de avocat, care se ocupa de procesele privind partea fiscal, iti poate fi de mare folos datorita faptului ca iti va acorda consultanta de specialitate in ceea ce priveste taxele si impozitele locale.

Deasemenea, odata ce vei apela la serviciile unui asemenea avocat, acesta se va putea ocupa fara probleme de forumalrea contestatiilor impotriva acelor documente care au fost emise de catre autoritatile fiscal.

Avocatul fiscal se va ocupa si de reprezentarea societatii comerciale, sau de reprezentarea persoanei fizice autorizate, ori de reprezentarea persoanei simple, in fata organelor de control sau in fata instantelor de judecata, pentru a sustine si pentru a apara interesle clientului pe care il reprezinta, si pentru a anula sau pentru a modifica actul fiscal.

Un avocat fiscal se va mai ocupa si de realizarea dosarului care priveste politica preturilor de transfer, dar si de implementarea preturilor la nivelul societatii.

In cazul in care nu esti antreprenor si nu detii o societate comerciala, poti de exemplu sa apelezi la serviciile unui astfel de avocat, datorita faptului ca iti doresti de exemplu sa iti recuperezi suma de bani platita pentru taxa de prima inmatriculare a masinii. Cu siguranta intr-un astfel de caz, cel mai bine te poate reprezenta un avocat fiscal.

Asadar, trebuie ca atunci cand iti cauti un avocat, sa iti indrepti atentia spre un avocat care sa fie experti in tipul de proces in care trebuie sa te apere in fata legii, si trebuie ca asa cum tu te astepti sa isi faca treaba cat mai bine, trebuie ca si tu sa ii oferi tot ce are nevoie, pentru ca acesta sa isi poata desfasura activitatea cat mai bine.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like