Ce iti trebuie ca sa iti deschizi un bar?

0 Shares
0
0
0

Ce iti trebuie ca sa iti deschizi un bar?
Este evident faptul ca fiecare dintre noi ne-am dori sa avem o afacere, care sa functioneze cat se poate de bine, sa avem un numar cat mai mare de clienti pentru afacerea noastra, si sa avem tot ceea ce ne dorim.

Ei bine, in cazul in cazul in care si tu iti doresti ca in viitorul apropiat sa incepi o afacere, cu siguranta ar trebui sa te gandesti din ce in ce mai serios sa iti deschizi un bar.

De ce? Pentru ca in zilele noastre, atat adolescentii, cat si restul persoanelor prefera sa isi petreaca timpul liber intr-un bar sau intr-o cafenea, decat sa umble cine stie pe unde altundeva.

Plus de asta, nu trebuie sa investesti foarte multi bani la inceput, pentru a-ti deschide barul, pe cand, daca iti vei dori un alt gen de afacere, va trebui sa ai o suma mai mare de bani la dispozitie pe care sa ii investesti.

Asadar, daca iti vei dori sa iti deschizi un bar, mai intai de toate ar trebui sa dispui de o cladire libera, pe care sa o folosesti pentru a-ti desfasura activitatea, insa asta nu este tot, pentru ca va trebui sa detii anumite documente foarte importante, iar aici ne referim la contractul de inchiriere, sau la contractul de vanzare – cumparare al cladirii.

Mai apoi, iti va trebui si un aviz de ok din partea vecinilor, pentru a putea sa iti deschizi afacerea, insa cu siguranta aici s-ar putea sa intampini si probleme, daca vei avea vecini care nu vor dori sa semneze.

Odata ce vei rezolva insa si acest pas, va urma alegerea numelui firmei, care apoi va fi inregistrat la Registrul Comertului, ins ava trebui stabilit cat mai rapid si domeniul de activitate conform codului CAEN, ca sa nu mai zicem ca trebuie sa se stabileasca si nivelul de impozitare, dar si tipul firmei.

Apoi, va trebui semnat un act constitutive la notar, si va trebui depusa la banca sau la cec o anumita suma (500 de lei ar fi suficient), care sa reprezinte capitalul social al firmei.

Dupa aceea, se va depune tot dosarul la Registrul Comertului, pentru ca firma sa poata sa fie inmatriculata, iar aici vor mai trebui platite cateva mici taxe.

Apoi, se va obtine un cod fiscal de la Administratia Financiara, iar dupa aceea vor mai trebui anumite documente, precum un aviz pompieri fara de care firma nu va putea functiona.

Va mai fi nevoie de un aviz sanitar, un aviz sau o autorizatie de mediu, si asa mai departe.

Aceste probleme insa vor trebui rezolvate cat se poate de rapid, pentru ca in cazul in care nu se vor obtine autorizatiile de la pompieri, sau celelalte avize necesare, barul nu va putea sa fie deschis din punct de vedere legal.

Vor mai trebui apoi platite anumite taxe, pentru drepturile de autor pentru muzica de exemplu, pentru ca intr-un bar nu poate sa fie pusa muzica de pe un stick, sau de pe un cd piratat.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like