Ce sunt sistemele de incalzire radianta prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

distribuitoare incalzire in pardoseala

Intampinati probleme cu incalzirea in perioada iernii? Centrala functioneaza corect, dar caldura nu ajunge pana jos? In acest caz aveti nevoie de distribuitoare incalzire in pardoseala.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre incalzirea prin pardoseala, mai exact despre sistemele de incalzire radianta prin pardoseala.

Sistemele de inlcazire radianta prin pardoseala sunt utilizate pentru a dispersa caldura intr-o casa sau birou prin fortarea unui mediu incalzit sub lambriul podelei. Exista trei tipuri principale de astfel de incalzire radianta: electrica, cu aer sau lichida. Prin incalzirea mediului ales si pomparea acestuia prin conducte, caldura se ridica din podea in dispersie egala.

Un sistem de incalzire radianta prin pardoseala poate fi construit utilizand o masa termica mare drept izolator (cum ar fi o placa de beton cu instalatia de conducte trecand prin aceasta) sau prin plasarea instalatiei de conducte direct prin pardoseala de lemn sau linoleum. Daca puneti un covor peste podea, este important sa utilizati un covor cat mai subtire posibil, deoarece proprietatile izolatoare ale covorului vor impiedica caldura radianta de a mai urca.

Sistemele electrice de incalzire prin pardoseala sunt populare doar in regiunile unde energia electrica nu este foarte scumpa ori unde furnizorul de energie electrica ofera tarife speciala in afara orelor de varf. Atinci cand utilizati incalzirea electrica, este recomandabil sa se utilizeze o masa termica mare, cum ar fi betonul, pentru a va asigura ca puteti profita de tarifele benefice la energie electrica si sa acumulati caldura in acea perioada pentru a dura si in acele ore de varf.

Sistemele de incalzire prin intermediul aerului sunt foarte putin populare in randul comunitatii incalzirii radianta prin pardoseala din cauza inabilitatii acestora de a retine un nivel de caldura mare pentru mai mult timp. Acestea sunt utilizate doar in situatiile in care este nevoie doar de putina caldura, pentru cele mai multe utilizari rezidentiale, acestea fiind pur si simplu ineficiente.

Lichidul reprezinta mediul cel mai frecvent in sistemele moderne de incalzire radianta prin pardoseala. Cunoscute si sub denumirea de sisteme hidraulice, acestea pot folosi orice, de la ulei, la apa, ca forma de lichid purtator de caldura. Un boiler central incalzeste lichidul si il pompeaza apoi prin sistemul de coducte in casa. Cele mai multe dintre sistemele de incalzire radianta prin pardoseala au un numar de zone de conducte, permitand ca dispersarea caldurii in casa sa fie reglementata prin etansarea anumitor zone si deschiderea altora pentru fluxul de lichid.

Orice material poate fi folosit pentru un sistem de incalzire radianta prin pardoseala, incluzand lemnul de esenta tare, linoleumul, placile de beton, tigla sau vinilul. Tigla ceramica este, de departe, cel mai popular material, deoarece permite caldurii sa treaca foarte usor, este placut din punct de vedere estetic, ofera masa termica substantiala si multora le place senzatia de tigla calda pe picioarele goale.

Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele distribuitoare incalzire in pardoseala accesati http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like