Cel mai complex tratament endodontic de pe piata

0 Shares
0
0
0

Cu totii am avut nevoie, macar o data in viata, de o vizita la dentist pentru tratarea unei carii. Indiferent ca m avut nevoie de o simpla acoperire a unei carii sau, mai mult, de atat, de tratarea unei infectii, nu am stiut probabil denumirea stiintifica a acestor operatiuni. In fond, nici nu prea are de ce sa ne intereseze, veti spune, cata vreme finalul il reprezinta tratamentul dintilor si refacerea acestuia pentru operatiunile si activitatea de zi cu zi.

Pentru buna informare, trebuie spus ca tratarea afectiunilor pulpei dentare poarta denumirea de endodontie. Practic, termenul provine din limba greaca, unde endo inseamna in interior si odons – dinte. Astfel, orice curatare de canal, scoatere a nervului sau alt tratament efectuat la nivelul pulpei dentare face parte din largul domeniu al endotontitiei.

Dintele, un organism complex

Aceasta in conditiile in care dintele insusi reprezinta un organism complex, chiar daca la prima vedere acesta nu pare decat o bucata de os. Practic, dintele este alcatuit din stratul exterior, numit smalt, sub care se afla dentina si, in ultima faza, pulpa dentara.

Aceasta din urma este alcatuita din vase de sange extraordinar de sensibile care, atunci cand sunt inflamate, sunt responsabile de dureri intense si infectii. Din acest moment, interventia endodontica este una complexa si care, in unele cazuri, poate provoca temeri si neplaceri majore pacientului.

Astazi insa, exista tehnologii speciale si metode de tratament mai putin invazive si dureroase prin https://artemdental.ro, astfel incat afectiunile pulpei dentare sa fie efectuate fara un asa mare efort. Mai mult, avem la dispozitie tratament endodontic la miscorscop, care usureaza mult munca medicului.

Practic, un tratament endodontic asistat de microscop reprezinta una dintre cele mai complexe forme de tratament al pulpei dentare. Mai mult, poti beneficia chiar in Iasi de un astfel de tratament endodontic, cu echipamente adecvate si medici specializati, care iti ofera garantia unui tratament eficient.

Va veti intreba poate care este diferenta dintre un tratament endodontic normal si unul asistat de microscop?

In primul rand, totul tine de precizie. Astfel, incepand de la identificarea zonelor cu probleme si a tesutului afectat, pana la interventia propriu-zisa, totul se desfasoara cu o prezizie maxima, asigurand acuratetea interventiei si eliminarea riscului de durere pentru pacient.

Astfel, daca pana nu demult interventia ondodentica se efectua cu ajutorul acelor ace subtiri, in care pacientul simtea pe propria piele intepaturile aferente curatarii canalului, acest lucru este cu mult diminuat acum, cand zona de interventie este marita de 20 sau 30 de ori. Acest lucru este extrem de util, atat in diagnosticarea infectiei, cat si in tratamentul eficient al acesteia.

0 Shares
2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like