Cele mai cunoscute tipuri de touchscreen pentru telefoane

0 Shares
0
0
0

Cele mai cunoscute tipuri de touchscreen pentru telefoane
Deja cunoastem cu totii faptul ca telefoanele mobile din zilele noastre sunt cu mult mai moderne si mai inteligente decat erau cele de acum mai multi ani, care erau si mai groase, aveau si ecranul mai mic, si aveau si tastatura aceea cu butoane din plastic, sau cauciuc.

Ei bine, telefoanele pe care le detinem noi in aceste vremuri sunt extrem de performante, pentru ca putem sa le folosim atat in scopul de a vorbi cu persoanele dragi care se afla la o mare distanta de noi, cat si datorita faptului ca le putem utiliza in alte scopuri.

Cu siguranta acum mai multi ani de zile, nu credeam ca o sa fie posibil ca intr-un timp atat de scurt sa putem folosi telefonul in atatea scopuri. Acum poti sa folosesti telefonul pentru a naviga pe internet, sau pentru a sta conectat la retelele de socializare, ori pentru a citi mailuri.

Se pare ca desi sunt extraordinar de performante, aceste dispozitive sunt si foarte sensibile, si tocmai datorita faptului ca nu mai sunt precum cele vechi.

Daca un telefon din acea generatie il scapai pe jos, cu siguranta nu iti faceai griji pentru ca functiona fara probleme, pe cand un telefon din generatia actuala daca il scapi pe jos, va trebui sa te prezinti in urmatoarea secunda la un service gsm pentru a cumpara un display sau un touchscreen telefon nou.

Telefoanele din zilele noastre sunt mult mai subtiri, si nici nu mai au acel tip de tastatura cu butoane, ci au un ecran tactil.

Ei bine, touchscreen-ul va trebui sa il pastrezi curat si sa ai mare grija de el, in cazul in care iti doresti ca durata de viata a telefonului tau sa fie cat mai indelungata.

Trebuie sa stii despre touchscreen ca este o componenta foarte importanta a telefonului, care ajuta telefonul sa iti preia comenzile. Trebuie sa mentionez faptul ca touchscreen-ul se imparte in doua categorii, si anume touchscreen rezistiv si capacitiv.

Categoria touchscreen-urilor rezistive este folosita pentru anumite smartphone-uri si tablete, si functioneaza pe baza presiunii pe care o exercita degetul asupra ecranului.

Touchscreen-utile capacitive ii ofera sansa utilizatorului sa poata sa controleze ecranul doar printr-o atingere cu degetul a ecranului. Aceasta tehnologie este foarte des folosita atunci cand se doreste realizarea anumitor senzori, insa apare si la cele mai noi tablete si smartphone-uri.

Ei bine, acum ca am vazut care sunt cele doua tipuri de touchscreen, cel mai bine ar fi sa stii ca in cazul in care nu vrei sa fii nevoit sa iti duci telefonul la service pentru ca acesta are nevoie de un touchscreen nou, sau de un display nou, atunci va trebui sa iti protejezi ecranul, utilizand un geam de protectie.

Nici ideea de a achizitiona o husa protectoare a dispozitivului nu este una rea, daca stam sa tinem cont de faptul ca aceasta protejeaza telefonul impotriva socurilor mecanice, dar il si fereste de zgarieturi, murdarire sau praf.

Trebuie sa stii ca foarte multi utilizatori de smartphone-uri au ales sa isi echipeze dispozitivul cu astfel de accesorii, si cu siguranta acum sunt multumiti de alegerea pe care au facut-o.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like