Cum alegi un laptop bun?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un laptop bun?Fiecare persoana isi doreste ca atunci cand isi cumpara un laptop, acesta sa fie cat mai performant, si totodata sa fie cat se poate de ieftin.

In trecut, in momentul in care aveai de gand sa iti cumperi un laptop, aveai de ales dintre doua mari categorii de produse, si anume laptopuri noi si laptopuri second hand.

In ultimii ani, pe piata de laptopuri din Romania a aparut o noua categorie de produse, si anume laptopurile refurbished. La inceput oamenii nu prea aveau idee ce inseamna defapt un laptop refurbished, iar din acest motiv nu se prea inghesuiau sa cumpere un astfel de dispozitiv. Foarte multa lume confunda aceste echipamente cu acelea second hand.

Pentru persoanele care nu stiu ce sunt laptopurile refurbished, trebuie sa precizez faptul ca aceste echipamente au fost achizitionate in sistem de leasing de catre tot felul de companii si institutii, iar odata cu terminarea perioadei de leasing ele au fost inapoiate producatorilor.

Ei bine, aceste echipamente au fost cumparate ca fiind laptopuri noi, insa odata ajunse inapoi la producatori, echipamentele sunt testate iar toate componentele care nu mai functioneaza la capacitate maxima sunt inlocuite cu altele noi.

Dupa ce sunt inlocuite aceste parti componente, laptopurile sunt din nou verificate si testate, iar in cazul in care acestea functioneaza la capacitate maxima, atunci ele vor fi reambalate si reintroduse in circuitul economic. Ei bine, doar din momentul in care au fost reintroduse in comert, aceste echipamente primesc denumirea de laptopuri refurbished.

Un astfel de echipament este cel putin la fel de bun din punctul de vedere al caracteristicilor tehnice, precum un echipament nou. Daca te intrebi cum este posibil, tocmai ce am mentionat faptul ca acele piese componente care nu functioneaza la parametrii optimi sunt inlocuite cu altele noi, asa ca un laptop refurbished detine si componente noi.

Daca vrei sa iti cumperi un laptop bun si care sa iti ofere placere in momentul in care il utilizezi, fie ca ai nevoie de echipament pentru jocuri, pentru a viziona filme sau pentru a naviga pe internet, ori pentru a fi conectat la retelele de socializare, poti sa iti alegi fara teama un astfel de echipament.

Un mare avantaj pe care il au aceste laptopuri este pretul. Cu siguranta un laptop refurbished este mult mai ieftin decat unul nou, daca stam sa cautam fix acelasi model si sa le comparam.

De asemenea, daca sa zicem ca bugetul tau pentru achizitionarea unui laptop este de 2500 de lei, cu siguranta vei gasi modele refurbished mult mai performante care se incadreaza in acel buget, decat modelele noi.

In cazul in care te-ai hotarat sa iti cumperi un astfel de echipament, trebuie sa stii faptul ca poti sa gasesti laptopuri refurbished de la toti producatorii renumiti, exact ca si cum ai gasi un model nou.

Poti sa iti cumperi acest tip de echipamente atat de la magazinele de specialitate de la tine din oras, cat si de la magazinele online, insa ar fi mai bine sa iti alegi produsul de la un magazin unde poti sa il si testezi inainte de a – l cumpara.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.