Cum protejeaza ochelarii de soare impotriva razelor UV?

0 Shares
0
0
0

Cum protejeaza ochelarii de soare impotriva razelor UV?Ochelari de soare sunt esentiali pentru persoanele expuse la niveluri ridicate de lumina ultravioleta (UV) in timpul activitatilor cum ar fi, sporturi nautice si condusul in conditii meteo diferite (soare puternic sau zapada).

Atunci cand achizitionati ochelari Hawkers de soare, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cautati este protectia ultravioleta (UV) de 100%. Chiar daca soarele este la 93 de milioane de mile distanta, razele ultraviolete (UV) pe care le emite pot fi un factor in producerea de cataracta, degenerescenta maculara si cresteri pe ochi, inclusiv cancer.

Exista doua tipuri de lumina UV la care trebuie sa aveti grija:

Razele UVB

UVB sunt foarte intense si cauza principala a arsurilor solare si a cancerului si pot fi foarte periculoase pentru ochi.

Razele UVB variaza in intensitate pe parcursul intregului an si sunt mult mai puternice in lunile de vara intre orele 10:00 si 16:00 – acesta este timpul anului cand inclinatia axiala a pamantului este inclinata spre soare, ceea ce face ca razele UVB sa fie mai focalizate.

Desi razele UVB sunt mai intense in timpul verii, ele au capacitatea de a arde sau de a leza pielea si ochii pe tot parcursul anului, iar efectul lor este amplificat de zapada.

Ochelarii de soare barbati Hawkers CLATR01 Diamond Black Dark Classic pot fi insa cei care sa ii scuteasca pe barbati de aceste raze UVB foarte periculoase. Ochelarii pot fi purtati in timpul conducerii autoturismului, la plaja, sau chiar si la plimbarile pe partie.

Razele UVA

UVA reprezinta 95% din radiatiile UV care ating suprafata Pamantului. Razele UVA nu variaza in intensitate pe tot parcursul anului si, desi sunt mult mai putin intense, ele sunt de 30-50 ori mai raspandite decat razele UVB.

In studiile recente, razele UVA au fost, deasemenea demonstrate ca au capacitatea de a contribui la dezvoltarea cancerului de piele si de fotografiere si au fost legate de dezvoltarea anumitor tipuri de cataracta. Acesta este un alt motiv pentru care este necesara purtarea ochelarilor de soare barbati Hawkers CLATR01 Diamond Black Dark Classic, sau a altor astfel de accesorii.

La alegerea noilor ochelari de soare, primul lucru pe care trebuie sa-l priviti este dimensiunea fetei. Dimensiunea ramei de ochelari de soare trebuie sa reflecte indeaproape dimensiunea fetei.

Cadrele mai mici functioneaza mai bine cu fetele mai mici si invers. Dimensiunea cadrului se refera la potrivirea reala a ochelarilor de soare. Aceasta este o regula generala si nu trebuie confundata cu acoperirea ochelarilor de soare.

Dimensiunea ochilor conteaza foarte mult cand va alegeti marimea ramei pentru ochelarii de saore. Aceasta este masurarea orizontala de la marginea exterioara la marginea interioara a unui obiectiv. Latimile tipice sunt de 40-62 mm.

Dimensiunea podului conteaza deasemenea foarte mult cand va alegeti rama pentru ochelarii de soare. Podul este distanta dintre lentile. Latimile tipice sunt de 14-24 mm.

Dimensiunea Templului este importanta cand va alegeti rama pentru ochelarii de soare. Aceasta este lungimea piesei templului, cunoscuta si sub numele de bucata de brat sau piesa de ureche. Lungimile tipice sunt de 120-150 mm

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like