De ce amanet bijuterii?

0 Shares
0
0
0

De ce amanet bijuterii?Intotdeauna bijuteriile au avut un farmec deosebit. Inca din cele mai vechi timpuri cand podoabele pentru infrumusetare erau din lemn, piatra sau os, acestea au jucat un rol important in schimburile comerciale dintre comunitati.

Odata cu descoperirea metalelor si mai ales a celor pretioase cum sunt aurul si argintul, bijuteriile au devenit o moneda forte in schimburile comerciale. Valoarea pe care o au cele doua metale pretioase a facut ca prelucrarea bijuteriilor sa devina o adevarata arta.

Cu timpul aurul si argintul au fost folosite pentru baterea de monede, acestea din urma devenind mijlocul de schimb cel mai folosit. In zilele noastre, aurul si argintul sunt la fel de utilizate in prelucrarea bijuteriilor, alaturi de alte metale sau pietre pretioase.

Dar pentru a putea da valoare suplimentara metalelor pretioase, acestea trebuie prelucrate sub forma unor bijuterii. Aceste bijuterii pot fi realizate din diverse aliaje cele mai apreciate fiind cele care sunt pe baza de aur si argint.

Printre cele mai amanetate bijuterii sunt inelele si verighetele. Acestea bineinteles ca sunt de cele mai multe ori personalizate, avand o valoare speciala pentru persoanele care vor sa le amaneteze, de aceea vor cauta sa le recupereze cat mai rapid. O alta categorie de bijuterii des amanetata este reprezentata de lantisoare si bratari care de asemenea pot avea o valoare sentimentala pentru posesorii acestora. Cerceii si brosele sunt bijuterii specific feminine, fiind foarte apreciate de sexul frumos.

Dar cand este vorba de obtinerea unui imprumut substantial de la o casa de amanet, chiar si acestea apeleaza la acest gen de amanet. Banii imprumutati sunt foarte utili avand in vedere ca sunt obtinuti intr-o perioada destul de grea din punct de vedere financiar pentru persoana care ii imprumuta. Un capitol aparte din categoria amanet bijuterii, amanetul metalelor pretioase il reprezinta amanetarea unor monede sau medalii, din aur si argint.

Monedele  nu au intotdeauna o valoare sentimentala pentru client, de aceea acesta se va detasa cu usurinta de ele cautand sa obtina un imprumut cat mai mare, sperand apoi la achitarea rapida a acestuia. In schimb o medalie poate avea o valoare mult mai mare sentimentala, deci clientul va face tot posibilul sa nu o piarda. Tacamurile de masa si vasele  din argint, sunt foarte apreciate de catre casele de amanet, acestea putand obtine un pret destul de bun pe ele in cazul ca nu vor fi recuperate de clienti.

Foarte multi clienti nu se despart usor de acestea, cautand sa le recupereze destul de repede. Nu doar prin faptul ca pot avea o valoare sentimentala extrem de mare ci prin faptul ca sunt extrem de scumpe si bineinteles mai pot fi amanetate si in alte situatii dificile pentru persoana in cauza.

Concluzionand, putem spune ca amanetul acestor bijuterii, monede, medalii, obiecte din aur sau argint, aduc celui care le amaneteaza sume de bani destul de consistente, iar casei de amanet beneficii constand in comisionul stabilit de catre aceasta. Pe langa alte bunuri care pot fi amanetate acestea sunt practic cele mai des intalnite intr-o casa de amanet.

 

 

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like