De ce nu merita sa incerci manipularea CTR?

0 Shares
0
0
0

De ce nu se merita sa incerci manipularea CTR?
In momentul in care se discuta despre optimizare seo, tot mai multi oameni care activeaza in acest domeniu, abordeaza un subiect foarte interesant, insa periculos in acelasi timp, iar subiectul se refera la impactul avut de catre CTR asupra motoarelor de cautare.

Atunci cand se discuta despre acest aspect exista doua tipuri de abordari, pentru ca sunt specialisti care considera ca Google nu considera CTR ca a fi un factor de pozitionare, iar alti specialisti sustin faptul ca au testat si ca motorul de cautare Google poate sa fie manipulate.

Ei bine, trebuie mentionat faptul ca un specialist in domeniul optimizarii seo intelege modul de functionare al motoarelor de cautare, si intelege si modul in care influenteaza pozitionarea site-urilor semnalele primite de la utilizatori.

CTR, la fel ca si alte semnale transmise de catre utilizatori reprezinta ceea ce atat Google cat si restul motoarelor de cautare utilizeaza pentru imbunatatirea rezultatelor.

Toate acestea sunt semnale luate in considerare de catre motoarele de cautare, cu scopul de a le oferi utilizatorilor rezultatele asteptate.

Sunt experti in seo care au incercat manipularea artificiala a CTR, insa cu siguranta acest lucru nu este altceva decat o pierdere de timp.

In primul rand nu trebuie sa incerci manipularea CTR pentru ca acesta nu este binar. Nu fe fiecare data primirea unui like inseamna ceva pozitiv, sau faptul ca nu primesti like este ceva rau.

In al doilea rand, CTR nu este influentabil. Rezultatele oferite pot sa depinda foarte mult in functie de pozitie, de interfata, de dispozitivul folosit sau de alti factori.

Un alt motiv pentru care nu se merita incercarea manipularii CTR este reprezentat de profilul utilizatorului. In acel moment in care le spui mai multor utilizatori de pe o retea privata sa dea un click pe un anumit rezultat, in momentul in care acestia nu vor mai da click, rezultatele se vor intoarce impotriva ta.

Timpul petrecut pe rezultat este iarasi un motiv pentru care nu se merita manipularea CTR, iar aici este important de stiut faptul ca motoarele de cautare cunosc faptul ca un rezultat este interesant sau nu, inainte de a se face click.

Cu siguranta nu se merita sa incerci manipularea CTR si datorita faptului ca Google are o experienta mare in depistarea celor care fraudeaza. Daca ai de gand sa practici acest lucru, mai mult ca sigur te vei alege cu suspendarea site-ului in cel mai scurt timp posibil.

Google este o masinarie care invata tot timpul, asa ca si acesta este un motiv pentru care nu se merita sa incerci sa manipularea CTR. Cu siguranta sunt pagini mari precum Wikipedia de exemplu, unde oricat de mult ai incerca, autoritatea lor mare nu va lasa CTR-ul sa le afecteze pozitionarea.

Ei bine, dupa cum bine se poate observa, incercarea manipularii CTR nu este altceva decat o pierdere de timp pe care si-o asuma expertii in domeniul optimizarii seo.

Cu siguranta specialistii angajati ai unei companii de renume de pe piata, nu vor incerca asemenea practici niciodata.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.