HTC Desire 510 foloseste un procesor quad core, la 1.2 Ghz si un GPU de la Adreno, Adreno 306 + 1 GB de memorie RAM. Pentru reparatii HTC de smartphone, intra pe site-ul Sevice-Gsm.ro.
Spatiul de stocare interna este de 8GB din care in mod real veti avea la dispozitie doar 4-4.6 GB, restul fiind ocupati de sistemul de operare Android + aplicatiile instalate deja pe telefon. I se poate adauga totusi un card micro SD, cu capacitatea de pana la 128 GB. Snapdragon-ul 410 de pe acest smartphone, este urmasul lui Snapdragon 400, cei de la HTC alegand sa instaleze pe acest model Android 4.4 KitKat cu interfata grafica de la HTC peste acest sistem si anume Sense UI 5.5.
Conform testelor efectuate, smartphone-ul nu prezinta nici un fel de lag si nici intarzieri sau lipsa frame-urilor la nivelul GPU, ceea ce inseamna ca vom avea o experienta adecvata si in gaming, atata vreme cat nu intram in jocuri foarte pretentioase, care au nevoie de resurse disponibile doar pe flagship-uri.
HTC nu a mai introdus pe acest smartphone multimea de aplicatii bloatware pe care majoritatea utilizatorilor nici macar nu le foloseau si care se dezinstaleaza in general foarte greu.
Smartphone-ul poate veni totusi cu unele aplicatii instalate de catre operator si care sunt aplicatii proprietare ale operatorului respectiv, fie ca alegeti sa il achizitionati de la Vodafone sau Orange. In majoritatea cazurilor insa, aceste aplicatii proprietare pot fi dezinstalate fara probleme.
HTC Desire 510 contine urmatoarele aplicatii preinstalate:
Kid Mode – este modul pentru copii, pentru momentele in care lasati smartphone-ul pe mana acestora.
Polaris Office 5 – aceasta este suita de aplicatii de editare pentru documente office (word, powerpoint sau excel).
Activitati – aceasta aplicatie permite organizarea activitatilor pe zile sau ore.
Manager-ul de fisiere – este un manager comun, ce poate fi intalnit pe majoritatea device-urilor mobile cu Android, majoritatea utilizatorilor stiind sa-l foloseasca.
Aplicatia Meteo – dupa cum sugereaza si numele, aplicatia respectiva are functia de a livra date meteo despre vreme si prognoza generala, in timp real.
Backup general HTC – face un backup al aplicatiilor si al tuturor fisierelor importante de la interiorul smartphone-ului, fie ca ele se afla in memoria interna a telefonului, fie ca se afla pe cardul micro SD.
Telefonul este foarte recomandat pentru activitatile de baza, pentru acei utilizatori de Android care nu-si doresc neaparat performante de flagship si nici nu ar fi dispusi sa plateasca sumele premium, pentru obtinerea unor astfel de performante.
Telefonul se descurca admirabil in toate aplicatiile testate (in cele uzuale), de la browsing web, pana la gaming mediu, fara pretentii grafice extreme. Majoritatea joculetelor din Google Play, care nu au cerinte foarte mari, vor merge fara probleme si pe acest smartphone.
De asemenea, nu exista lag la deschiderea aplicatiilor iar GPU-ul nu pierde frame-uri cand vizualizam un video de o calitate mai mare sau in timpul unei sesiuni de gaming. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru utilizatorul obisnuit. La pretul de 130 de euro, acest smartphone este excelent.