Informatii utile despre sistemul de incalzire prin pardoseala cu apa

0 Shares
0
0
0

Informatii utile despre sistemul de incalzire prin pardoseala cu apaIn ultumul timp, din ce in ce mai multe familii care isi renoveaza locuintele sau care se muta in locuinte noi, iau in considerare posibilitatea de a opta pentru automatizari incalzire in pardoseala 2019, asa ca in continuare vom discuta despre acest aspect in urmatoarele randuri.

Daca aveti in vedere incalzirea prin pardoseala cu apa, asigurati-va ca stiti cum functioneaza, cat costa si ce implica procesul de instalare.

Un sistem de incalzire prin pardoseala poate fi o modalitate excelenta de a incalzi podelele intr-o zi de iarna si poate sta sub cele mai multe tipuri de pardoseli. Dar, in comparatie cu incalzirea prin pardoseala electrica, sistemele de apa mai complicate pentru a le instala, si mult mai scumpe pentru a le cumpara.

Cum functioneaza un sistem de incalzire prin pardoseala?

Cu un sistem de incalzire prin pardoseala pe baza de apa, o serie de tevi conectate la boilerul dvs. circula cu apa calda pe toata podeaua pentru a incalzi spatiul.

Alternativ, puteti conecta conductele de apa sub pardoseala unui sistem solar de incalzire a apei, unei surse de aer sau la o pompa de caldura cu sursa de sol. Conductoarele vor fi conectate la sursa de caldura folosind un colector – consultati imaginea de mai jos pentru un exemplu de aspect.

Cu cat sistemul este mai mare, cu atat vor fi mai multe tevi si cu atat va fi complexul mai variat. Sistemul va fi, de asemenea, montat la un termostat (sau la termostate, daca aveti mai multe zone), astfel incat sa puteti regla temperatura.

Ce temperatura necesita incalzirea prin pardoseala?

Incalzirea prin pardoseala cu apa se desfasoara de regula la o temperatura mai scazuta a apei la radiatoare. Este de obicei intre 27-31 ° C, dar temperatura exacta va fi determinata de pardoseala utilizata pentru a o acoperi. Cu cat este mai greu sa treaca caldura prin podea, cu atat mai calda va trebui sa fie apa care ruleaza sub ea.

Daca sistemul este instalat in sapa (care este folosit pentru a mentine sistemul in loc si a face suprafata uniforma), temperatura apei ar putea fi mai mare. Dar aceasta va depinde din nou de tipul podelei si de cantitatea de cat de gros este turnata sapa.

Cele mai multe sisteme de incalzire prin pardoseala vor fi instalate cu o supapa de amestec, care poate reduce temperatura apei la setarea dorita. De asemenea, inseamna ca puteti mentine cazanul la temperatura dorita pentru restul casei.

Ce se intampla in timpul unei instalatii de incalzire prin pardoseala?

Spre deosebire de folosirea covoraselor electrice sub pardoseala, care ar putea fi asezate in mod sigur, un sistem de pardoseala in apa ar trebui instalat ideal de catre un profesionist. Acest lucru se datoreaza faptului ca este un proces mai complex, cu conexiuni de instalare si teste care trebuie efectuate.

Podelele trebuie sa fie bine pregatite si izolate pentru a face sistemul sa functioneze eficient. Trebuie sa existe suficient spatiu pentru a se adapta la acest lucru si la conducte, astfel incat este posibil sa trebuiasca sa ridicati nivelul podelei.

Din aceasta cauza, este mai usor sa instalati incalzirea prin pardoseala in apa intr-o cladire noua, deoarece aceste ajustari pot fi luate in considerare de la inceput.

Factori care influenteaza pretul incalzirii de acest tip

Incalzirea prin pardoseala a apei este de obicei mai eficienta din punct de vedere energetic decat radiatoarele si, prin urmare, este mai putin costisitoare.

Acest lucru se datoreaza faptului ca caldura emisa de un sistem sub pardoseala este distribuita mai uniform decat caldura de la un singur radiator, astfel incat sistemul poate utiliza apa la o temperatura mai scazuta.

Dar acest lucru nu este intotdeauna dat si nici cat de mult ar putea sa economisiti pe facturile de energie de-a lungul timpului. De asemenea, va depinde de multi alti factori, printre care:

cat de eficienta este casa;

dimensiunea sistemului si a spatiului;

cum folositi incalzirea.

Un sistem de pardoseala cu apa este mai scump decat cel electric, in parte deoarece este mai complicat sa se instaleze. Pretul poate fi, de asemenea, afectat de o serie de alti factori, cum ar fi daca doriti o camera pe un etaj care este insuficient izolat sau departe de sistemul de incalzire.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like