Inlocuirea parbrizului crapat

0 Shares
0
0
0

Inlocuirea parbrizului crapatIn cazul in care aveti parbrizul masinii crapat, puteti duce masina intr-un service autorizat pentru o eventuala reparatie, sau pentru inlocuirea acestuia.

Daca veti gasi un pret parbrize auto in Bucuresti atractiv insa, veti putea comanda parbrizul si va veti putea ocupa personal de inlocuirea acestuia acasa, in iar in continuare veti avea un ghid care sa va ajute in aceasta operatiune.

Scoaterea vechiului parbriz reprezinta prima etapa.

Indepartati ornamentele din plastic din jurul parbrizului. Aveti grija sa indepartati orice clipuri care sa tina in mod corespunzator matrita. Aceste clipuri elibereaza mai multe moduri diferite (de exemplu, trageti direct, indepartati mai intai mijlocul, impingeti-l de pe ambele parti etc.).

Analizati cel mai bun unghi pentru a separa parbrizul de sudura. Sudura de prindere este o zona situata in partea din fata a masinii, in cazul in care diferite componente metalice sunt sudate impreuna. Aceasta ofera structura si formeaza un cadru pentru parbriz. Pentru a indeparta parbrizul, trebuie sa-l taiati din sudura. Acest lucru se poate face din interiorul sau din exteriorul autovehiculului cu un cutit rece sau cu o masina de ras.

Taie uretanul. Uretanul este un adeziv foarte puternic, dar flexibil, pe baza de polimeri.

Daca alegeti sa taiati din exterior, este posibil sa aveti o problema cand parbrizul a fost amplasat prea aproape de sudura. Daca exista mai putin de 1/8 “de uretan, atunci cutitul nu va avea loc pentru a trage corect. Acest lucru face ca parbrizul sa se sparga si sa faca multe cioburi de sticla.

Taierea parbrizului din interiorul vehiculului este cea mai buna optiune. Puteti folosi un cutit de ras cu maner extins si puteti taia cu o miscare de tragere repetata.

Scoateti parbrizul din masina. Acest lucru ar trebui facut alaturi de alte doua persoane, atat din cauza faptului ca acesta are dimensiuni destul de mari, cat si pentru ca fiind ciobit sau crapat, exista o probabilitate foarte mare sa il scapati si sa faceti tot cioburi atat in masina cat si langa masina, si va puteti zgaria chiar masina.

Pregatirea sudurii prin strangere reprezinta a doua etapa.

Curatati orice murdarie vizibila cu o perie si apoi cu apa curata. Orice contaminant din sudura va reduce aderenta uretanului si a parbrizului.

Indepartati excesul de uretan cu o masina de ras. Sudura de prindere are in mod obisnuit uretan vechi de aproximativ ¼ “gros, mai mult sau mai putin si trebuie taiat pana la 3/16” sau aproximativ 3 mm.

Indepartati orice rugina din sudura. Orice zone ruginite sau zone cu uretan distruse / deteriorate vor trebui slefuite inapoi la metalul gol pentru a indeparta toata rugina.

Banda de pe zona din jurul locului. Veti dori sa acoperiti toate zonele care nu au fost slefuite si protejati interiorul vehiculului cu banda si foi de hartie sau plastic. Acest lucru va impiedica folosirea grundului pe orice altceva decat metalul gol.

Primeaza orice metale goale. Acest lucru va ajuta la aderarea uretanului, dar este necesar si pentru a preveni ruginirea metalelor in viitor. Grunduirea metalului va necesita pulverizarea pe trei straturi subtiri de grund.

Pasul 3: Instalati noul parbriz

Aplicati un primer pe banda de friptura (banda neagra in jurul perimetrului parbrizului). Scopul primerului este de a deschide moleculele benzii de frit pentru a accepta moleculele de uretan.

Aplicati uretanul cu un pistol electric de etansare. Lucrarea poate fi facuta si fara o arma electrica, insa calitatea va fi una indoielnica.

Instalati parbrizul. Aliniati cu grija partea superioara a fundului si partile laterale prin vedere. Setati parbrizul deasupra sudurii.

Unele vehicule au un bloc de montare pentru ca partea de jos a parbrizului sa se odihneasca, altele nu.

Aveti grija sa nu atingeti banda de friptura, deoarece uleiurile si murdaria de pe piele pot contamina sticla activata si pot reduce aderenta la uretan. Apoi va trebui sa asteptati sa se usuce parbrizul.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.