La ce sa fim atenti cand cumparam proprietati imobiliare?

0 Shares
0
0
0

La ce sa fim atenti cand cumparam proprietati imobiliare?
Iata-ne ajunsi si in fericitul punct al vietii noastre in care suntem pe cale de a deveni fericitii posesori ai unei proprietati imobiliare. Bucuria este mare, dar trebuie mentionat ca momentul in care cumparam proprietati imobiliare necesita si foarte multa atentie, asta daca nu vrem ca viitoarea noastra proprietate sa se transforme peste noapte intr-un nesecat izvor de cheltuieli.

Acest lucru poate fi evitat fiind un pic atenti la calitatea acelei proprietati care ne- a atras atentia. Ce ar trebui insa sa urmarim atunci cand cumparam proprietati imobiliare? Este vorba despre acele detalii care pot face diferenta intre o proprietate bine intretinuta si una care sufera la acest capitol sau care poate suferi, ulterior achizitionarii.

In primul rand putem fi atenti la calitatea zugravelii. Exista metoda mai putin ortodoxa ca vanzatorul proprietatii sa cheme un mester care sa faca micile reparatii necesare astfel incat defectele sa nu sara in ochi. Mesterul nu se va ocupa in profunzime de remedierea defectiunilor, fie mici, fie mari.

Fiind presat de timp, deoarece proprietarul va dori sa vanda cat mai curand, el va face niste reparatii de suprafata, care vor lua ochii la o prima vedere, dar care odata observate ar fi bine sa nu fie trecute cu vederea, deoarece acestea pot ascunde niste viitoare cheltuieli care nu vor fi tocmai mici. O discutie avizata despre adevarata natura a problemelor ar putea schimba uneori chiar si pretul de achizitie.

Un alt aspect la care trebuie sa fim atenti este calitatea instalatiilor. Prin aceasta urmarim sa nu existe scurgeri pe la tevile de apa sau la calorifere, urmarim ca instalatia electrica sa functioneze corect si sa nu aiba improvizatii, sau ca bransamentele, apa si gaze, sa fie facute in mod corect si profesionist. In mod cert nu am vrea ca ulterior achizitionarii sa fim pusi in situatia de a investi alte sume de bani si pentru reparatiile in profunzime, nu-i asa?

“Paza buna trece primejdia rea”, asa spune o vorba din popor. Aplicand acest principiu ne vom scuti pe viitor de batai de cap, nervi si cheltuieli inutile. Vom trai si ne vom putea bucura linistiti de mult visatele proprietati imobiliare. Mai mult decat atat ne vom asigura ca pe viitor posibilele accidente sau  posibilele cheltuieli adiacente la care nici nu ne gandim in momentul achizitiei, nu vor putea aparea.

Un bun imobiliar nu este o jucatie si trebuie tratat ca atare. Investitia facuta cuantumizeaza sume mari de bani, ce nu trebuie tratate ca fiind nimicuri. O documentare prealabila nu poate fi de prisos, iar o escaladare a pietei de profil poate fi chiar benefica. In acest sens site-ul http://afaceri-proprietati.com/cumparam-proprietati-imobiliare/ iti poate oferi informatii pretioase cu privire la piata imobiliara.

Tot ceea ce ai tu de facut este sa inspectezi cu atentie ofertele disponibile, tar din acestea sa o alegi pe cea care te avantajeaza cel mai mult. Doar in acest fel investitia va fi una buna, profitabila si semnificativa pentru ceea ce inseamna confortul tau si a celor care te inconjoara.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like