Moda Gotica si personalitatile iconice care au schimbat stilul

0 Shares
0
0
0

Moda Gotica si personalitatile iconice care au schimbat stilul
Moda gotica este un stil de imbracaminte marcat de caracteristici intunecate, misterioase, vechi si omogene. Este purtata de membrii subculturii Goth. O moda intunecata, uneori morbida ca si stil de imbracaminte,  moda gotica tipica include un ten palid cu par negru colorat, buze negre si haine negre.

Atat gothii de sex masculin, cat si cei de sex feminin pot purta ochelari de soare intunecati si unghii inchise pana la negru, fiind adesea imprumutate de la moda punk, victoriana si elizabetana.  Moda Goth  este uneori confundat cu moda de metale grele si emo. In acest stil s-au regasit numeroase rochii absolut interesante. Cele mai multe fete aleg sa poarte rochii care par de epoca in culori cat mai intunecate.

Cintra Wilson declara ca “Originile stilului goth contemporan se gasesc in cultul victorian de doliu”

Modelele Goth pot fi recunoscute in imbracamintea  neagra. Ted Polhemus a descris goth fashion-ul ca o “abundenta de catifea neagra, dantela, panze de pescuit si piele colorata in caramiziu sau purpuriu, accesorizata cu corsete strans lipite, manusi, stiletto-uri precare si bijuterii de argint reprezentand teme religioase sau oculte.

Cercetatorul Maxim W. Furek a remarcat ca “Goth este o revolta impotriva modelor socante ale erei disco din anii 1970 si a unui protest impotriva pastelurilor si extravagantei colorate din anii 1980. Parul negru, imbracamintea intunecata si tenul palid ofera aspectul de baza al Goth Dresser.

Se poate argumenta in mod paradoxal ca aspectul Goth este unul exagerat intentionat, mansetele infundate, machiajul palid si parul vopsit demonstreaza o versiune moderna a excesului victorian tarziu. ”

Biblia Goth a lui Nancy Kilpatrick, un compendiu pentru Dark Inclined, defineste “poseur” pentru scena gotica dupa cum urmeaza: “goth wannabes, de obicei tineri care trec printr-o faza goth care nu tin sensurile gotice, dar doresc sa faca parte din multimea gotica (…)“.

Contribuitorul lui Kilpatrick “Daoine O” denigreaza gothii poseur ca “Batbabies”, a caror imbracaminte este cumparata de la magazinul de mall Hot Topic cu banii parintilor lor “.

Un model de sex feminin este Theda Bara, femme fatale din anii 1910, cunoscuta pentru fardul ei negru. Siouxsie Sioux a avut o influenta deosebita asupra stilului de rochie al scenei rock gotice; Paul Morley de la NME a descris Siouxsie si concertul lui Banshees din 1980 la Futurama: “[Siouxsie] a modelat cel mai nou costum, cel care va influenta modul in care toate fetele se vor imbraca in urmatoarele cateva luni. ca baza pentru aspectul lor, parul pana la glezna. ”

Robert Smith,  Musidora, Bela Lugosi, Bettie Page, Vampira, Morticia Addams, Nico, Rozz Williams, David Bowie, Lux Interior, Dave Vanian, sunt, de asemenea, icoane de stil. Anii 1980 au creat designuri precum Drew Bernstein de la Lip Service, in timp ce in anii 1990 au aparut o serie de designeri de moda gotica din SUA, multi dintre ei continuand sa dezvolte stilul in ziua curenta.

Revistele de stil, cum ar fi Gothic Beauty, au dat repetitii unor designeri goi de moda selectati, care si-au inceput etichetele in anii 1990, cum ar fi Kambriel, Rose Mortem si Tyler Ondine de la Heavy Red .

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like