Primele masuri SEO pe care trebuie sa le implementezi cand iti lansezi un business online

0 Shares
0
0
0

Lansarea unui business in mediul online presupune, evident, si lansarea unui site, indiferent daca este vorba de unul de prezentare sau de un magazin online.

Acesta nu va deveni, insa, cunoscut peste noapte, astfel ca o buna perioada de timp va avea nevoie de o promovare serioasa.

Si pentru ca, desi pare greu de crezut, promovarea in online nu este chiar atat de simpla, iata cateva sfaturi care-ti vor fi de ajutor la inceput de drum in mediul digital!

Vizibilitatea in Google – obiectivul numarul 1 al oricarui business online

Google este una dintre principalele tinte ale tuturor businessurilor online si nici nu este de mirare, avand in vedere puterea pe care o are. Statisticile arata ca 93% dintre experientele online incep in motoarele de cautare iar Google este motorul care detine peste 70% dintre cautarile facute la nivel mondial.

Mai mult decat atat, cifrele mai indica un aspect interesat: cautarile pe care le fac utilizatorii in motoarele de cautare pot aduce cu peste 300% mai mult trafic decat retelele de socializare, asadar – daca ai o afacere online – asigura-te ca potentialii tai clienti te gasesc in Google. Altfel, s-ar putea sa ai mult de pierdut in fata competitorilor tai.

Si nu vorbim despre orice pozitie din Google, ci in special despre cele fruntase din prima pagina, pentru ca, de fapt, pentru ocuparea acestora se duc cele mai mari lupte. Ultimele rapoarte arata ca primele pozitii organice din Google primesc peste 60% dintre click-urile utilizatorilor. Ca sa nu mai precizam ca doar 5% dintre acestia acceseaza pagina 2 a rezultatelor.

Cu ce incepe o campanie SEO?

Si pentru ca singura arma permisa intr-o astfel de lupta consta in optimizarea site-ului, mai mult ca sigur vei avea nevoie de servicii SEO profesionale care sa-ti ajute businessul sa devina vizibil si sa atraga clienti.

Iata 2 lucruri de baza de care trebuie sa tii cont la inceputul unei campanii SEO, pentru a intelege mai usor ce presupune acest proces!

  1. Identificarea cuvintelor cheie

Orice campanie SEO incepe cu acest pas, iar asta deoarece cuvintele cheie, alaturi de un raport privind evolutia cautarilor efectuate in Google de utilizatori cu privire la acestea, te vor ajuta sa-ti identifici si sa-ti stabilesti publicul tinta.

Astfel, vei afla care sunt cerintele potentialilor tai clienti si vei putea veni in intampinarea lor, trezindu-le interesul si oferindu-le exact ceea ce cauta.

De aici, si pana la conversie – adica la punctul in care acestia devin clientii tai si-ti aduc profit – mai e un singur pas.

  1. Optimizarea site-ului pentru varianta mobile

Aceasta cerinta a algoritmilor Google a devenit una dintre cele mai importante prioritati ale businessurilor online, iar asta pentru ca peste 52% dintre utilizatori folosesc telefonul mobil ca dispozitiv de accesare a internetului.

Asadar, este foarte important ca site-ul afacerii tale sa fie unul mobile friendly, altfel risti atat sa fie penalizat de motorul de cautare, cat si sa-i enerveze pe vizitatorii sai.

Acestea sunt doar 2 dintre masurile pe care trebuie sa le iei in calcul cand vine vorba despre optimizarea site-ului, insa ele sunt, de fapt, mult mai multe. Exista peste 200 de factori pe care algoritmii Google ii iau in calcul atunci cand pozitioneaza un site in rezultatele afisate, si nu e deloc usor sa tii cont de fiecare dintre ei, in special daca nu ai cunostinte solide in domeniu.

Cel mai indicat ar fi sa apelezi la serviciile unei agentii SEO cum este, de exemplu, AdMarks Media – una dintre cele mai apreciate firme SEO din Bucuresti.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like