Proiectul Ara si piesele de telefon

0 Shares
0
0
0

Proiectul-Ara-si-piesele-de-telefon
In anul 2016, tehnologia a evoluat atat de mult incat crearea unu telefon conform principiilor cumparatorului a devenit o realitate.

Astfel, acesta isi poate crea un telefon din piesele achizitonate de la un magazin de piese telefon, insa, nu toata lumea este capabila de o asemenea creatie. In primul rand, cel care asambleaza telefonul are nevoie de anumite cunostinte cu privire la modul de cuplare al circuitelor si piesele compatibile care se potrivesc in toata creatia.

De asemenea, multi dintre proprietarii de telefoane doresc sa isi schimbe smartphone-ul din cauza uneia sau a mai multe componente. Acestia fie vor un procesor mai puternic, o memorie mai mare RAM sau o camera foto-video mai buna. In acest mod oamenii ajung sa plateasca mult mai multi bani pe un dispozitiv nou in locul cumpararii doar a unei singure piese.

Astfel, proiectul intreprins de Microsof si de Motorola este acela de a face posibila schimbarea doar a unei piese componente. Project Ara reprezinta o idee care promoveaza construirea unui telefon din bucati. De asemenea, americanii deja lucreaza la acest tip de tehnologie, fiind descrisa de platforma Smart Nation a UPC.

Ce reprezinta proiectul Ara? Acest tip de proiect reprezinta o platforma open hardware care este utilizata in creeare telefoanelor 100% modulare. Asadar, cumpararea unui telefon va fi asemanatoare, peste ani, cu un LEGO. Viitorul proprietar va alege piesele si le va monta dupa bunul plac.

De asemenea majoritatea companiilor producatoare de telefoane si-au aratat ambitia spunand ca ar dori sa faca pentru smartphone-uri ceea ce a facut Android pentru Software.

Cei care au initiat Projectul Ara doresc, de asemenea, sa creeze si sa dezvolte un ecosistem pentru hardware. Asadar, utilizatorilor de smartphone le va fi mult mai usor sa gaseasca piese inlocuibile pentru telefon.

Fiecare mare companie care a produs prototipuri regasite pe piata de consum ar putea sa fabrice doar anumite componente. Acestea, la randul lor, ar putea fi fabricate la un nivel ridiacat.

De asemenea, se incearca si o calaborare intre companii, fiecare sa produca doar piesele la care se pricepe cel mai bine. La sfarsitul acestui proces, utilizatorul sa inglobeze toate componentele dorite si create la un nivel, intr-un singur telefon. In acest mod se pot evita piese care nu au o performanta incantatoare.

De asemenea, pentru utilizatorii de rand, crearea unui gadget propriu reperzinta o noua etapa importanta in satisfacerea nevoilor pietei de consum. Asta inseamna dispozitive versatile, dar si personalizate pentru proprietarii de telefoane. Acestia pot alege in cel mai mic detaliu ce urmeaza sa contina propriul telefon.

Pot alege o baterie mult mai puternica sau o camera foto – video cu mai multi megapixeli, si , mai ales, se pot razgandi in orce moment cu privire la piese.

Momentan inca nu se cunoaste data exacta la care noile telefoane personalizate vor fi scoase spre a fi vandute. Totusi, exista numeroase magazine de piese care pot ajuta proprietarii de telefoane sa isi imbunatateasca, dar si sa isi personalizeze gadgeturile. Aceste magazine exista atat in mediul virtual, fiind gasite de motoarele de cautare, dar si in mediul real.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like