Totul despre casele de amanet si despre modul in care au fost folosite de-a lungul timpului

0 Shares
0
0
0

Totul despre casele de amanet si despre modul in care au fost folosite de-a lungul timpuluiPentru cei interesati de o casa de amanet aur Bucuresti, va recomandam sa accesati linkul. Toti stim ce este acela amanet si multi dintre noi l-am si folosit de nenumarate ori pana acum. Cu toate acestea suntem putini care stim ce istorie interesanta are acesta. Casele de amanet au aparut inca din cele mai vechi timpuri si oamenii au fost multumiti de existenta lor.

Reforma a ceea ce numeste Shakespeare “pionul de brokeraj” a stabilit existenta unui amanet de stat. Ideea a fost subliniata intr-o brosura din 1651, intitulata “Observatori care ajuta la stabilirea tuturor bunurilor prin ajutarea saracilor”. Fara indoiala, multi cavaleri ruinati ar fi fost destul de bucurosi de niste mijloace de a strange bani, dar aceasta schimbare radicala a principiilor activitatii de amanet  nu a fost niciodata adusa. Se spune ca Banca Angliei, in virtutea statutului sau, are puterea de a infiinta casele de amanet; si invatam dintr-o scurta istorie a Bancii Angliei, publicata foarte devreme, ca intentia directorilor, pentru usurarea celor saraci, a fost aceea de a institui o casa de amanet pentru brokeri mici care sa amaneteze cu o dobanda de doar 5 procente pe an sume limitate.

1600-1800

De-a lungul ambelor secole ale XVII-lea si al XVIII-lea, suspiciunea generala asupra amanetului pare sa fi fost doar prea bine fundamentata. In timpul domniei lui George al II-lea, Fielding a scris o carte Amelia; referintele din aceasta carte par sa arate ca, luat in masa, Fielding nu era un comerciant foarte scrupulos. Inainte de acel moment a fost obisnuit ca artistii sa imprumute bani pe garantii, astfel incat clientii lor sa poata bea, dar practica a fost oprita, in sfarsit, de Actul Parlamentului.

De asemenea, respectul pentru onestatea amanetului a fost afectat de actiunile corporatiei Charitable, in timpul careia a fost subliniat faptul ca brokerii de amanet, prin acordarea unei metode usoare de strangere de bani contra valori, incurajeaza lipsa de onestitate prin:

  • Pregatesc hotulului buzunarul oferind o ocazie mai buna de a vinde bunurile furate.
  • Permit unui barbat care intentioneaza sa se imbogateasca sa cumpere bunuri pe credit si sa le puna la dispozitie pentru bani inseland creditorii.

Licenta pentru brokerii de amanet dateaza din 1785, taxa fiind stabilita la £ 10 in Londra si la £ 5 in tara; si, in acelasi timp, dobanzile percepute au fost decontate la ½% pe luna, durata imprumuturilor fiind limitata la un an prin contract. Cinci ani mai tarziu, dobanzile la avansurile in Anglia care erau intre 2 si 10% au crescut la 15%.

Istoria moderna a legislatiei care afecteaza amanetul incepe, cu toate acestea, in 1800, cand actul de ~ 9 & 40 Geo. III. c. 99 (1800) a fost adoptata, in mare masura de influenta domnului Eldon, care nu a ascuns niciodata faptul ca, atunci cand era un tanar avocat fara clienti, el era adesea indatorat  si a profitat de casele de amanet. Proprietarii de amanet au fost recunoscatori si multi ani dupa moartea domnului Eldon au continuat sa bea in sanatatea lui la mesele lor de afaceri.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like