Trusa cu aparat de lipit ţevi PPR – polipropilena – pentru repararea țevilor din casă

0 Shares
0
0
0

Trusa cu aparat de lipit ţevi PPR – polipropilena – pentru repararea țevilor din casăLiteralmente acum 25-30 de ani, un astfel de concept nici măcar nu exista. Toate comunicațiile din apartamente erau realizate din țevi metalice, care erau asamblate cu ajutorul unei mașini de sudat și erau necesare multe alte unelte auxiliare pentru a face orice schimbări și reparații.

Acum, în clădirile noi, toate rețelele de alimentare cu apă sunt realizate din țevi din polipropilenă, iar în case, proprietarii efectuează singuri modernizarea, pe măsură ce metalul se uzează.

Dacă decizi să îți faci propria alimentare cu apă, ai nevoie de trusa cu aparat de lipit ţevi PPR – polipropilena. Procesul nu este dificil și, cu o anumită experiență, se dovedește că lipirea țevilor PPR se face neted și îngrijit.

Pentru conectare se folosesc diferite fitinguri. Acestea pot fi tee, colțuri interioare și exterioare, unghiuri de 90 și 45 de grade și pur și simplu cuplaje și tranziții. Cu ajutorul unui ciocan de lipit special, suprafața interioară a armăturii și, în consecință, partea exterioară a țevii din polipropilenă sunt încălzite simultan.

După o anumită perioadă de timp, când materialul este încălzit la temperatura dorită, piesele sunt scoase din încălzitor și aliniate între ele. Pentru a determina cât timp durează încălzirea, au fost întocmite tabele speciale.

Ciocanul de lipit țevi PPR

Lipirea se face cu ciocanul de lipit din trusa cu aparat de lipit ţevi PPR – polipropilena. Este denumit ciocan de lipit din cauza formei deosebite a piesei de lucru, care este oarecum similară cu ciocanul de lipit obișnuit.

Zona de lucru este încălzită la o temperatură de 280-300 de grade, iar printr-un sistem de termocupluri, menține în mod constant modul de funcționare specificat.

Ciocanul de lipit țevi PPR din polipropilenă are o putere mare și asigură încălzirea rapidă. Are abilitatea de a lucra cu o gamă largă de diametre. Dacă utilizezi țeavă PPR pentru apă și încălzire, este recomandabil să deții și trusa cu aparat de lipit ţevi PPR – polipropilenă, pentru sudarea sigură și ușoară a secțiunilor țevii.

Are o putere de 2000 de wați și funcționează la o temperatură de 300 de grade. Acest lucru corespunde exact recomandării ca PPR să fie sudat la temperaturi cuprinse între 230 și 280 de grade.

Trusa cu aparat de lipit ţevi PPR – polipropilena – Caracteristici

Trusa vine cu cu bacuri incluse, pe lângă ciocanul de lipit. Instrumentul este utilizat pentru instalarea sistemelor de conducte în diverse scopuri. Bacurile sunt potrivite pentru sudarea țevilor de diferite diametre – 20, 25, 32, 40, 50, 63 mm.

Diferă prin prezența unui indicator de funcționare și a capacității de a regla temperatura de la 0 la 300 de grade C maxim. Puterea ciocanului de lipit este de 2000 W.

Afișajul cu LED îți va permite să monitorizezi cu ușurință indicatorii de performanță. Formă evidentă cu trei găuri permite atașarea simultană a până la trei încălzitoare înlocuibile. Temperatura se menține constantă datorită elementului de încălzire în două trepte și a unui termostat. Trusa este ușor de transportat, datorită valizei și a dimensiunilor pieselor incluse în trusă.

Înainte de sudare, trebuie să cureți vârfurile țevilor care tocmai au fost tăiate, cu o cârpă uscată. Apoi așează insertul de sudură care se potrivește cu țeava PPR pe aparatul de sudură. Setează temperatura până la 300 de grade maxim și apoi poți să faci o altă activitate.

Poți suda cu ușurință și fiabilitate țevi din polipropilenă și diverse accesorii (conexiuni, unghiuri).

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.