Act cultural de 300 milioane lei pe bani publici la Campia Turzii?

0 Shares
0
0
0

concerte pe bani publici campia turzii

In urma postarii mele de miercuri in legatura cu concertul lui Tudor Gheorghe care avea un cu totul alt scop, am fost facut “sfertdoct”, “om slab”, “fara viziune” si “fara cultura” de catre dl Administrator al orasului Petre Pop.

Postarea mea initiala avea cu totul alt scop, decat cel pe care o sa il public aici  si care este mult mai grav decat ma gandisem initial.

Textul postarii mele este : aici

Stire de ultima ora : Primaria Campia Turzii a subventionat bilete la concertul lui Tudor Gheorghe in valoare de 100 milioane pentru consilierii locali si alte personalitati politice ale orasului!

Va intreb vi se pare normal ? Nu am nimic impotriva ca Primaria sa faca astfel de gesturi dar biletele respective ar fi trebuit sa fie trimise tinerilor talentati din oras, oamenilor mai in varsta care poate ca din pensie nu isi pot plati biletul de 35 lei

Cred ca a venit momentul in care oamenii politici sa fie un exemplu si sa ISI PLATEASCA SINGURI biletele la spectacole si la alte manifestari. Lumea nu se poate schimba decat PRIN PUTEREA EXEMPLULUI!.

Ma rog, m-am invatat cu acest tip de comunicare, atac la persoana, din partea dansului. Se pare ca doar atata poate. Dar tot e bine, a evoluat putin. Macar acum isi asuma in nume propriu acele murdarii, pe care nu le mai face de pe conturi false de Facebook de gen Maria Ionescu, Elena Roca asa cum stiintific s-a demonstrat aici :

Sau mai nou de pe contul unui consilier local mai in varsta care a recunoscut ca habar nu are cine ii foloseste contul de Facebook, adica domnul Ludovic Csutak , dupa cum puteti vedea aici.

Citez din postul domnului Dorin Lojigan, co-presedinte al PNL Campia Turzii:

Astazi….inregistrat fiind…Ludovic Csutak a recunoscut ca el personal nu este în spatele postarilor denigratoare la adresa PNL Campia Turzii. Ca cel care ii administreaza contul este un mare……administrator. Dar noi…. il iertam si il lasam sa posteze in continuare cum vrea el

Bun, deci in urma postarii mele, zic acum “nevinovate”, care a avut un singur scop: acela de a responsabiliza clasa politica locala sa fie un exemplu si sa isi plateasca singuri biletele la diverse evenimente din oras, jurnalistul Ovidiu Bucur, a preluat postarea mea si a cerut lamuriri suplimentare domnului Petre Pop, administratorul orasului .

Ceea ce a iesit gasiti detaliat chiar in articolul semnat de catre Ovidiu Bucur :Concertul lui Tudor Gheorghe – o afacere de MILIOANE

Pe langa injuriile directe pe care le-am primit si cred ca le-am meritat, 🙂 , odata ce am inteles ca nu este voie sa ai alta parere decat domnul Pop, ca dansul este cel mai mare OM din oras si singurul calificat sa conduca orasul, au mai aparul indicii MUUUULT mai interesante despre acest eveniment. Permiteti-mi sa preiau citatul domnului Pop din articolul mai sus citat:

”Ceea ce spune Bradu pe facebook este o prostie, are o atitudine de sfertdoct și încearcă prin orice mijloace să își facă publicitate la partid și să arunce cu noroi.

Adevărul despre bilete și tarife este în felul următor: sala are o capacitate de 526 de persoane și dacă ar fi fost să împărțim suma cerută de impresarul artistului la numărul de locuri, la o capacitate full a sălii ar fi ieșit un preț de PESTE 75 de lei / bilet.

Este vorba despre o altă cultură, un alt tip de spectacol, cu taraf, cu oameni de la conservator, cu muzicieni consacrați. Astfel, noi am ales să subvenționăm o parte din sumă, pentru a nu se ajunge la acest tarif imens pentru publicul de la Câmpia Turzii. Ceea ce spune Bradu, repet, este o tâmpenie caracteristică oamenilor slabi, unora care vor să facă politică fără viziune și fără cultură”, spune Petre Pop.

Mi-am permis sa fac BOLD partea de text care ne intereseaza mai tare din aceasta declaratie. Deci domnul Pop ne-a informat ca impresarul artistului a solicitat echivalentul a 526 x 75 lei, adica matematic vorbind : 39.450 lei. Corect ? Este declaratia dansului si cred ca stie ce vorbeste ! Cu alte cuvinte, artistul si suita sa au incasat aproape 400 milioane de lei(in bani vechi).

Pana si jurnalistul Ovidiu Bucur a remarcat acest fapt si i s-a parut putin deplasat pretul spectacolului:

Dincolo de informațiile prezentate de city-managerul municipiului, reiese o altă problemă, cu mult mai spinoasă: dacă facem un calcul simplu privitor la ceea ce a spus Petre Pop și dacă înmulțim numărul de locuri cu tariful de 75 lei/persoană, rezultă suma de 39450 de lei.

Dacă Tudor Gheorghe a cerut această sumă și dacă primăria a acceptat-o, atunci este o altă problemă, iar artistul oltean n-ar mai trebui să concerteze vreodată într-un oraș cu un asemenea deficient de resurse, precum este Câmpia Turzii.

Sper sa nu se supere Ovidiu Bucur ca l-am tot citat, :), dar cred ca ceea ce el a descoperit aici este extrem de important.

Inainte de spectacol au aparut foarte multe informatii ca toti acolitii PSD-ului umblau cu disperare prin oras, si chiar prin Turda cu invitatii gratuite la concertul lui Tudor Gheorghe, invitatii distribuite de catre Primaria Campia Turzii ca si partener la acest spectacol. In prima faza nu am fost inteles de ce aceasta disperare de a invita pe toata lumea la spectacol. Chiar incepuse sa imi placa de ei, gandidu-ma ca se vrea culturalizarea maselor cu orice pret!

Apoi dupa spectacol am primit un telefon de la cineva care fusese acolo ca in sala nu au fost mai mult de 150 de persoane, si ca “doar primele patru randuri de jos au fost pline, restul stand rasfirati pe ici pe colo”. Atunci sincer m-am speriat la gandul care mi-a incoltit in minte !

Revenind la calculul de mai sus, potrivit caruia artistul a fost platiti cu suma de 39.450 lei!, m-am intrebat CINE A PLATIT ACESTI BANI? Sa zicem ca au vandut 200 de bilete (exagerat fiind) x 35 lei /bilet nu iasa decat 7000 lei! Deci ramane o diferenta intre ceea ce spunea domnul administrator Petre POP si suma biletelor vandute de exact 32.450 lei adica 324 de milioane de lei vechi!!

Am inceput brusc sa inteleg de ce sala trebuia sa fie plina, chiar si cu cetatenii care nu au platit bilet!! Ma intreb, voi v-ati prins? Pentru a se musamaliza acoperirea sumei astronomice de peste 300 milioane lei vechi, platiti de Primaria Campia Turzii pentru acest act cultural.

Cu alte cuvinte, dragi cetateni, chiar asa “sfertdoct” cum ma numeste (meritat zic din nou 🙂 ) domnul Petre Pop, am tras concluzia din informatiile pe care le am coroborate cu declaratiile domnului Pop ca acest concert al ilustrului bard Tudor Gheorghe a costat Primaria Campia Turzii putin peste 300 de milioane de lei!

Tin sa precizez ca aceste randuri nu sunt o afirmatie certa si ferma, nu sunt nici macar o acuza(Doamne fereste, nu mi-as permite), sunt doar deductii logice pe informatiile avute si explicate mai sus! Oare o fii adevarul sau nu? Aici doar domnul Petre Pop ne poate lamuri.

Dupa spectacol, seara,  tarziu dansul, PERSONAL, a vrut sa lamureasca problema scriid pe Facebook urmatoarele :

declaratii petre pop

Apoi la cateva minute a mai precizat urmatoarele :

declaratii petre pop 2

Probabil, crezand ca nu s-a facut bine inteles, domnul Pop a mai precizat urmatoarele :

declaratii petre pop 3

Iar la numai o ora, total intamplator :), domnul consilier Ludovic Csutak, a postat si dansul un comentariu de sustinere al domnului Petre. Mi s-a parut ciudat ca un om cu varsta dansului sa fie treaz la o ora asa tarzie in noapte si mai ales sa fie pe Facebook! Dar cine ii mai intelege pe cei in varsta, sunt ca si copii 🙂

declaratii csutak

Cu alte cuvinte, domnul Petre Pop ne spune ca valorile culturale ale neamului nostru nu au pret ! Sunt perfect de acord cu dansul ! Ceea ce mi se pare ciudat e ca doar un om se pricepe la culturalizarea asta, si pastrarea valorilor romanesti, ma refer la artistul Tudor Gheorghe, a carui maiestrie nu sunt eu in masura sa o judec.

Asadar daca aceste valori costa peste 300 milioane de lei, oricum nu conteaza ca ele nu au pret! Pana la urma daca ma gandesc mai bine, le-am luat(valorile ma refer) chiar ieftin! Puteau fi mai scumpe! 🙂 🙂

Dar pana la urma cine sunt eu sa judec? Doar un modest cetatean “sfertdoct” al acestui oras . Parerea mea nu ar trebui sa conteze, asta este drept.. ca sunt mult prea neimportant ca multi altii. Nu inteleg nici cultura, nu am nici viziune…. traiesc doar cu un scop sa servesc pe cei mai destepti decat mine, care au viziune si cultura! 🙁

Sper ca acest articol sa nu fie considerat ofensator de mai marii orasului, ci sa fie doar o poveste frumoasa despre cultura si despre “valorile neamului nostru românesc, tradiția strămoșilor noștri, spiritualitatea parinților nostri sunt inestimabile, sunt sacre si fără preț”. 🙂

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.