Anvelope de iarna pentru Porsche 911 Carrera S

0 Shares
0
0
0

Anvelope de iarna pentru Porsche 911 Carrera S

Pentru pasionatii de masini puternice este intotdeauna o reala placere sa fie la curent cu toate stirile din domeniu. O masina noua ce ofera atat atribute estetice cat si multi cai putere va atrage intotdeauna privirile tuturor, mai ales cand aceasta este supusa unor teste aprige, tocmai pentru a convinge publicul de calitatile deosebite detinute.

Pentru a scoate in evidenta performantele, testele se fac pe trasee si in conditii meteo dificile, iar pentru aceasta o importanta deosebita este acordata asocierii unei masini performante cu anvelope iarna potrivite conditiilor impuse de catre suprafata de rulare.

Un model ce surprinde foarte placut, atat estetic cat si din punct de vedere al caracteristicilor tehnice este noul model Porsche 911 Carrera S. Acest model de autoturism este unul destinat segmentului de lux, cu caracteristici de tractiune imbunatatite, distribuind astfel puterea catre roti, in functie de caracteristicile meteo si de cele specifice traseului parcurs.

Ca toate modelele Porsche si noul 911 Carrera S este echipat cu motor cu injectie directa si dezvolta o putere maxima de pana la 400 CP (250 kW), disponibila la 7400 rpm. Consumul in conditii de trafic urban este de 12,2 l/ 100 km, in conditii de trafic extra-urban este de 7l/ 100 km, iar in cazul consumului mixt se atinge valoarea de 9 l/ 100 km.

Emisia de dioxid de carbon este redusa comparativ cu modelele precedente, avand pentru acest model valoarea de 205-224 g/km. Intr-un mod de-a dreptul impresionant, aceasta masina accelereaza de la 0 la 100 km / h in 4.5 secunde si atinge o viteza maxima de 289 km / h. Porsche 911 Carrera S genereaza forte puternice, care sunt transmise cu precizie, în mod direct la roti de catre cutia manuala de 7 viteze.

Special pentru acest tip de masina, specialistii de la Michelin au dezvoltat o serie noua de anvelope de iarna, care sa imbunatateasca performantele binecunoscute ale acestei masini. Este vorba despre anvelopele de iarna Michelin Pilot Alpin, special create nu doar pentru marca, ci pentru modelul in sine al masinii germane Porsche. Aceste tipuri de anvelope au patruns deja si pe piata de profil din Romania, putand fi gasite pe site-ul celor de la Anvelopeauto.net.

Testarea modelului Porsche in conditii de iarna s-a facut in conditiile in care asigurarea stabilitatii s-a realizat prin activarea sistemului ESP (Electronic Stability Program), program ce ajuta la mentinerea stabilitatii si manevrabilitatii autovehiculului in cazul intrarii acestuia in derapaj. ESP impreuna cu sistemul de control al tractiunii poate redresa masina, astfel incat aceasta sa urmeze traiectoria normala de drum.

Cu ajutorul sistemului ESP, au putut fi observate mult mai bine beneficiile anvelopelor de iarna cu care masina a fost “incaltata”, unul dintre cele mai importante dintre acestea fiind aderenta. Modelul 911 Carrera S astfel echipat si testat ulterior, a dovedit performante reale de frânare in conditii de iarna, fiidu-i asigurata o distanta de frânare mai scurta. Testul a fost trecut cu brio, fara dificultati, abilitatile de rulare ale masinii fiind conditionate doar de spatiul de desfasurare al masinii.

Constientizam astfel faptul ca, desi o masina poate indeplini criterii de siguranta prin constructia ei sau prin sistemele de protectie cu care aceasta vine “la pachet”, este importanta deasemenea echiparea cu anvelope de iarna, pentru a imbunatati constant performantele.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.