Cine va plati pentru jocurile politice de la Campia Turzii?

0 Shares
0
0
0

Asadar jocurile politice ale celor din Consiliul Local vor fi platite din banii nostri. Pentru a cata oara ma intreb?

Probabil ca stiti deja despre acest subiect, extrem de controversat al demiterii si ulterior schimbarii ilegale a viceprimarului Dorin Lojigan din administratia orasului nostru.

Eu am scris chiar la momentul respectiv despre asta, dovedind inca de pe atunci ilegalitatea demiterii si din nou, ilegalitatea numirii lui Avram Gal in functia de viceprimar. In articolul vechi, pe care il puteti citi aici Viceprimar Valid sau NU la Campia Turzii?, am specificat clar si in mod evident ilegalitatile respective, mentionand chiar citate din legile in vigoare si relevante pentru cauza aceasta. Cu alte cuvinte am dovedit inca din start ilegalitatea acestor decizii ale Consiliului Local.

A fost insa nevoie de aproape 1 an si jumatate de procese in contencios administrativ pentru a se avea o sentinta clara si indiscutabila asupra ilegalitatilor respective. Este dreptul constitutional al fiecarui cetatean sau institutie sa isi apere punctul de vedere in instanta, pe de alta parte, asa ca nu ii judec pentru aceste procese .

S-au incercat tot felul de artificii avocatesti pentru a se amana sentinta si a se impinge finalizarea acestui proces cat mai aproape de vara lui 2016. Cu totii stiau ca vor pierde acest proces, asa ca se temeau de ce este mai rau, adica imputarea cheltuielilor de judecata si a platilor compensatorii datorate domnului Dorin Lojigan, in mod direct lor , ca si initiatori si votanti ai ilegalitatilor respective.

Astfel odata cu finalizarea procesului s-a decis respingerea recursului formulat de Primaria Campia Turzii si reintegrarea domnului Lojigan in functia de viceprimar plus plata salariilor compensatorii pe toata perioada procesului.

Primul lucru pe care l-a facut, noul si vechiul, in acelasi timp, viceprimar, a fost sa solicite Primariei Campia Turzii, si in special domnului primar Radu Hanga, deschiderea unei anchete interne in care sa se stabileasca vinovatii pentru aceasta situatie, dovedita deja ilegala prin sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Cluj, si tragerea lor la raspundere pentru recuperarea banilor datorati lui Dorin Lojigan , precum si cei aferenti cheltuielilor de judecata si platilor contributiilor sociale datorate statului.

Citam din discursul domnului Lojigan :

“În consecință, îl somez public, din nou, pe primarul Hanga Radu, să ia atitudine, singura pe care eu o consider corectă față de cetățenii municipiului Câmpia Turzii, în sensul de a solicita celor vinovați de schimbarea mea ilegală din funcția de viceprimar, așa cum au stabilit cele două instanțe de judecată, să plătească sumele de bani care mi-au fost achitate cu titlu de drepturi salariale.”

Aici se atinge un punct sensibil, in ceea ce ne priveste, plata acestor bani cifrati undeva in jurul sumei de 70.000 lei se va face tot de la bugetul Primariei, adica din banii nostri, ai locuitorilor orasului.

Asadar jocurile politice ale celor din Consiliul Local vor fi platite din banii nostri. Pentru a cata oara ma intreb?

In mod elegant si onorabil ar fi trebuit ca acesti domni si doamne care au decis aceste ilegalitati sa isi asume in mod solidar aceste pierderi si sa le returneze bugetului Primariei. Asta in masura in care ar exista decenta si respect fata de cetatenii din oras.

Dar cum, aceste lucruri lipsesc cu desavarsire la unii dintre dansii, vom plati TOT NOI banii pentru jocurile politice ale alesilor nostri.

Dar atentie ca anul 2016 este an electoral, in care vor veni sa ne solicite din nou votul. Probabil tot aceeasi indivizi care nu isi asuma acum acesti bani, iar atunci vom putea sa ii sanctionam ca atare.

Pentru a nu exista confuzii in privinta acestor date si persoane va prezentam mai jos filmul sedintei de Consiliu Local din data 21.08.2014, in care s-au produs aceste fapte dovedite ilegale. Astfel in mod public si vizual veti putea vedea cu ochii dumneavoastra cine sunt persoanele vizate pentru plata acestor bani in locul nostru.

Va invit sa urmariti filmuletul flagrant de comitere a acestor ilegalitati:

Acum ca totul este clar si fara echivoc vom trece si la nominalizarea acestor personaje din Consiliu Local , a actorilor din filmul de mai sus pentru a nu mai exista dubii asupra identitatii celor care ar trebui, in mod normal si onorabil sa plateasca acesti bani : Uioreanu Monica(PSD), Gal Samoila(PSD), Giurgiu Ilie(PSD), Gal Avram(PPU), Gheorghe Rece(PSD), Florin Popescu(PSD), Deak Francisc(ind), Tot Vasile(ind), Alin Salajean(ALDE), Ludovic Csutak(PPU) si Bene Andrei(UDMR).

Acesti oameni ne sunt datori noua, tuturor, cetatenilor municipiului Campia Turzii, cu 700 de milioane de lei. Ati putea sa le cereti banii cand ii vedeti!! Aveti tot dreptul!

Alaturi de dansii, solidar la plata acestor bani ar trebui sa fie si fostul secretar al Primariei, pensionat intre timp, domnul Gligan. De ce afirm asta? Pentru ca in fisa postului secretarului Primariei se specifica ca una dintre atributii este verificarea legalitatii deciziilor Consiliului Local. Dansul putea opri acesta mascarada prin simpla enuntare a legilor si procedurilor incalcate. De aceea il consider bun de plata de asemenea, pentru ca nu si-a facut corect si profesionist datoria.

Asadar la un calcul simplu avem 70.000 lei de impartit la 12 persoane. Ar iesi ca fiecare dintre ei ne este dator cu exact : 5833 de lei. Sa fim seriosi, asta nu este o suma care sa nu poata fi achitata de catre alesii mentionati mai sus. Pentru binele cetateanului si pentru a dovedi ca sunt de buna credinta . 🙂

De asemenea, un alt personaj care se face vinovat de faptul ca nu a oprit din fasa aceste ilegalitati, cu toate ca asta ii este menirea si atributia, este prefectul judetului Cluj , domnul Vuscan.

Dansul avea datoria de a verifica si anula, in baza legilor  hotararea Consiliului Local incriminata aici. Eu stiu de doua sesizari diferite facute pe acest subiect institutiei Prefecturii care nu au primit raspuns nici in ziua de azi.

Cu alte cuvinte domnul prefect nu si-a facut treaba pentru care este platit, acoperind jocurile politice ale colegilor din PSD. In mod normal ar urma o plangere penala pe numele dansului pentru abuz in functie. Vom vedea ce va fi.

Eu personal, cred ca absolut toti avem de invatat din aceasta poveste ! In primul rand alesii trebuie sa invete sa voteze cu capul lor, si in deplina cunostiinta de cauza, si nu la comanda ca niste robotei de partid. Ei au fost votati de catre cetateni pentru a gandi singuri si nu pentru a fi manipulati de interesele celor de mai sus din partid.

Probabil ca dupa aceasta poveste vor incepe sa citeasca si niscaiva legi, vor incepe sa gandeasca si singuri. Ca vorba din popor “ Omul din greseli invata”!

Apropo de greseli, permiteti-mi sa citez dintr-un articol scris de Horia Hudrea in ziarul sau :

”Se mai întîmplă și greșeli”, remarca filozof primarul , acum câteva luni. Se referea la una din erorile administrației locale. Greșeala majoră în acest caz pare să fie însă a locuitorilor din Câmpia Turzii: l-au ales pe Radu Hanga în actuala funcție.”

http://www.infoaries.ro/declaratiile-socante-ale-primarului-radu-hanga-despre-domeniul-public/

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.