De ce proiectele de constructii implica utilizarea de carote?

0 Shares
0
0
0

De ce proiectele de constructii implica utilizarea de carote?Orice proiect de constructie va necesita, in mod inevitabil, echipajele pentru decupat betonul. Carotarea este o metoda rapida, precisa si curata de realizare a gaurilor din beton si este, de obicei, listata ca un serviciu de baza de catre majoritatea expertilor de taiere a betonului. Este recomandata o carota si freza taiere rigips 200mm pentru cele mai multe lucrari.

Conceptul de foraj de beton implica forarea gaurilor perfect rotunjite in peretii de beton, podele, tavan si alte structuri. Acest lucru ajusteaza structura de beton pentru a se potrivi facilitati precum linii telefonice, instalatii sanitare, conducte HVAC, sisteme de aspersoare si altele.

Carotele  cu diamant sunt cele mai frecvent utilizate instrumente pentru acest proces. Burghiul de baza are tendinta de a consta dintr-un tub de otel impregnat cu segmente de diamant pe capatul de gaurire. Carota este montata pe arborele rotativ al masinii de gaurit beton si este fixata pe peretele sau podeaua respectiva. Un miez din beton cilindric solid sau “cilindru” este scos din gaura odata ce gaurile au fost terminate.

Casa Idea este liderul clar atunci cand vine vorba de echipamente foraj de beton.

Forajul diamantat este un proces fara percutie care va taia beton armat sau zidarie folosind segmente cu varf de diamant asezate la capul unui miez de gaurit rotativ.

Carotele cu un singur miez vin in mai multe dimensiuni si sunt adesea fabricate pentru a se potrivi cu cele mai tipice cerinte de utilitate utilizate pe santierele de constructii de astazi. Odata ce a fost selectat burghiul de marime corecta, motorul de foraj cu dimensiunea corecta este atasat la suportul bratului pentru a se potrivi cu mediul in care trebuie sa lucreze. Placa de ancorare si catargul de foraj sunt apoi fixate pe substratul forat pentru a obtine o fixare sigura.

Carota cu diamant va forma gauri circulare singulare, orizontale, vertical inversate sau inclinate, daca doriti ca acestea sa fie patrate, atunci veti lega gaurile impreuna pentru a forma o linie. Forajul cu diamant este utilizat in principal pentru a facilita montarea tevilor si cablurilor utilitare, pentru a deschide usile si ferestrele sau pentru a izola zonele inainte de demolare. Procesul de foraj cu diamant este in mod normal realizat cu ajutorul apei pentru a actiona ca agent de racire pentru segmentele de diamant care pot fi controlate in cazul in care mediul va fi sensibil la apa.

Carotarea utilizeaza un burghiu cu diamant incrustat  pentru a fora prin beton. Burghiul produce un “miez” care este eliminat si divizat longitudinal. Jumatate din miezul divizat este folosit, in timp ce cealalta jumatate este stocata permanent pentru utilizare ulterioara. Desi un nucleu cu diametru mai mare este cel mai preferat, acesta este cel mai scump. Dimensiunile cele mai comune ale diametrului miezului sunt NQ si CHD 76.

Simpla avansare a burghiului prin actiunea rotativa (si spalare) determina extragerea unui miez in interiorul cilindrului. Se mai pune uneori problema de a extrage miezul din gaura facuta insa exista solutii despre care vom vorbi intr-un alt articol.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like