Masina de spalat sau viitor exponat?

0 Shares
0
0
0

Masina de spalat sau viitor exponat?
Despre calcar s-au scris destul de multe lucruri si in acest fel am ajuns sa fim confuzi, sa nu mai stim daca aceasta problema este una veridica sau nu, daca trebuie tratata cu importanta sau nu, sau daca merita sa investim anumite sume pentru a proteja masina de spalat de astfel de probleme.

Unul dintre cazurile de masini de spalat afectate de calcarul din apa, unul care ne-a atras atentia in mod deosebit, este cel al unui domn din Pipera, al carui interior de masina de spalat putea fi depus la modul cel mai serios la un muzeu, pe post de exponat in ceea ce priveste sedimentarea de “roci calcaroase”.

Dincolo de a constitui o gluma buna, calcarul este una dintre problemele care afecteaza in mod curent masina de spalat rufe. Uneori putem avea neplacuta surpriza de a ne gasi rufele patate sau avand intre ele mici granule sau particule de culoare alba. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca in apa este prezent foarte mult calcar, care se depune pe componentele masinii de spalat, afectandu-le functionarea sau chiar mai mult decat atat, deteriorandu-le permanent.

Multe persoane ne-au intrebat care ar fi riscurile de defectare permanenta a componentelor, incercand sa ne induca ideea ca aceste particule de calcar pot fi cu usurinta indepartate, fara a prejudicia sistemul. In realitate, daca privim legile fizicii asa cum ne-au fost ele explicate chiar din scoala generala, vom realiza faptul ca aceste depuneri calcaroase pot, datorita greutatii proprii, sa rupa anumite componente, ceea ce va conduce la un sir nesfarsit de probleme, care pot conduce pana la defectarea totala a masinii.

Primim foarte multe telefoane in care multe persoane ne intreaba ce este mai util de folosit pentru a indeparta depunerile de calcar. Gospodinele, fireste, au cunostinta de proprietatile acide ale citricelor si ale otetului si fac referire la aceste produse cand ne intreaba de calcar. Alte persoane insa sunt mai predispuse achizitionarii de substante speciale anticalcar, fie sub forma de pastile fie sub forma de granule, astfel incat sa nu deterioreze masina de spalat.

Raspunsul este ca ambele categorii de produse pot face exact acelasi lucru, cu deosebirea ca otetul sau citricele functioneaza ca un agent de curatare brutal, in vreme ce produsele speciale de curatare actioneaza delicat, fara a afecta sistematic ansamblul pe care il constituie masina de spalat. Conform specificatiilor tehnice, acestea au rolul de a proteja suprafetele impotriva depunerilor ulterioare si de a le mentine luciul, fara ca acizii sa creeze brese prin care calcarul sau rugina sa intervina din nou.

Fireste insa, orice produs anti-calcar am folosi, acest lucru nu ne scuteste de aparitia calcarului pe anumite componente. E drept, acest lucru poate fi preintampinat sau poate fi tratat utilizand produsele potrivite pentru curatare, insa cata vreme componentele sunt in contact semi-permanent cu apa, acest lucru va constitui mereu un pericol.

Masina de spalat merita protejata! Apelati intotdeauna la serviciile profesioniste ale unui service de reparatii de masini de spalat pentru a face o verificare completa a obiectului electrocasnic, dar si pentru a preveni anumite defectiuni ce pot aparea din uzura normala a produsului.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.